Odgovornost je moja, morao sam da zamijenim Volkova

"Loše sam procijenio, morao sam da iz igre izvedem Volkova koji je bio nervozan, onda je dobio crveni. Snosim odgovornost", počeo je Brnović
63 pregleda 28 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.06.2013. 22:32h

Debakl, najteži poraz u najgorem trenutku i veliki korak unazad u borbi za plasman na Mundijal teško je podnio i selektor Branko Brnović.

On je i preuzeo odgovornost za poraz od Ukrajinaca, pogotovo zbog pogrešnog tajminga za izmjene.

"Poslije ovakvog poraza sigurno da je teško, međutim, utakmica je bila takva da praktično ko prvo da gol lomi meč. Nismo imali sreće da ga mi prvi postignemo, oni kasnije jesu... A, onda je došlo i do moje greške, to moram da kažem. Loše sam procijenio, morao sam da iz igre izvedem Volkova koji je bio nervozan, onda je dobio crveni. Snosim odgovornost", počeo je Brnović.

Šta je krenulo naopako u drugom poluvremenu, jer nismo počeli kao ekipa koja ima igrača više?

"Vidio sam odmah, već nakon četiri ili pet minuta, da smo slabo ušli u drugo poluvrijeme. Očigledno smo mislili da je utakmica dobijena zato što imamo igrača više. Iz jedne kontre smo primili gol i onda nam je ušla voda u uši. Opet se vraćam na to da sam morao da zamijenim Volkova. Ipak, on, Pavićević i Božović su bili jako nervozni, onda i povreda Jovetića. Sve je to okrenulo tok utakmice, pogotovo prvo isključenje i to je samo moja greška", dodao je Brnović.

Pominjete nervozu pojedinih igrača. Zašto je to tako?

"Nije mi jasno zašto takva nervoza. Već poslije prvog starta Volkov je evidentno bio nervozan, Pavićević je na drugoj strani pravio neke stvari koje mu nisu svojstvene, iako u posljednje vrijeme dobija mnogo crvenih kartona. Lomio sam se na poluvremenu koga da izvedem - nekad su promjene bile dobre, ovog puta nisu..."

Jeste li očekivali onako opasnu Ukrajinu?

"Upozoravao sam da su opasni, ali su izveli neku postavu sa dosta veznih igrača. Znali smo da će Timoščuk i Rakitskij kao štoperi često da iznose loptu. Ne mogu sada da kažem da smo bili dobri, čim smo izgubili sa 4:0 znači da nije išlo kako treba. Prvi put u karijeri, i igračkoj i trenerskoj, desilo mi se da sam nemoćan. Sada zvuči čudno poslije ovakvog poraza, ali imamo ekipu koja može da se vrati. Ovo je bila najslabija igra ove reprezentacije".

Pobjeda bi donijela još više ako se zna da je Poljska remizirala u Moldaviji...

"Ostaje žal, zbog tog remija Poljske još veći. Pobjeda je donosila mnogo, prvo mjesto... Ipak, i poslije ovoga sam siguran da ćemo se vratiti - imamo tri utakmice i tražićemo devet bodova".

Međutim, nije kraj, iako je situacija delikatna. Kako dalje?

"Obećavam makar šest bodova do kraja, to bi trebalo da bude dovoljno za baraž. Rekao sam igračima da dignu glave i da sam ja odgovoran. Igrači to nisu prihvatili, ali ja sam krivac zbog te izmjene koju sam morao da napravim. Poremetila nas je Stevanova povreda, jer su već na poluvremenu trebali da uđu Damjanović i Bošković. Zbog povrede i nervoze nekih igrača smo morali da čekamo".

Da li bi u ovakvom meču koristio Simon Vukčević?

"Meni je žao što on nije tu, možda i više nego njemu. Ja sam Simona čuvao i kod Zorana Filipovića i Zlatka Kranjčara, molio sam da ga vrate kada je odstranjen. Znam ko je on, ali nema klub. Ne mogu da ga zovem asmo zato što trenira sa igračima Zete ili Budućnosti. Ne bih bio korektan prema drugim momcima koji igraju u svojim klubovima. Drugo je da ima klub pa ne igra, ali ga nema", zaključio je Brnović.

Bonus video: