Odlazak ikone "crvene furije": Inijesta nakon Mundijala napušta reprezentaciju

"Ništa čudno se neće dogoditi, predstojeće Svjetsko prvenstvo će biti moje posljednje učešće sa Španijom", rekao je Inijesta za radio "Onda Sero"
0 komentar(a)
Andres Inijesta, Foto: Reuters
Andres Inijesta, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.05.2018. 16:01h

Reprezentativac Španije i fudbaler Barselone Andres Inijesta rekao je danas da će najvjerovatnije završiti s nastupima za nacionalnu selekciju poslije predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Ništa čudno se neće dogoditi, predstojeće Svjetsko prvenstvo će biti moje posljednje učešće sa Španijom", rekao je Inijesta za radio "Onda Sero" (Onda Cero).

Ovaj 34-godišnji vezista je u finalu Mundijala 2010. godine postigao pobjedonosni gol za Španiju, a takođe je bio i jedan od ključnih igrača na Evropskim prvenstvima 2008. i 2012.

On je prethodnog mjeseca izjvaio da će na kraju sezone napustiti Barselonu poslije 16 godina. Njegov poslednji meč za katalonski klub biće u nedjelju na stadionu Kamp nou protiv Real Sosijedada.

"Poslije ove sezone sve će biti mnogo drugačije. Da sam odlučio da ostanem u Barseloni, želeo bih da nastavim da igram i za nacionalni tim", rekao je on.

Inijesta je dodao da će prije Mundijala u Rusiji saopštiti u kom klubu će nastaviti karijeru, nagovijestivši da to neće biti neki drugi tim iz Evrope.

Bonus video: