Odlazak "Super Frenka": Povlači se fudbalska legenda Čelzija

Sa Čelzijem je osvojio tri naslova prvaka Engleske, četiri FA kupa, dva Liga kupa, Ligu šampiona, Ligu Evrope i jedan Komjuniti Šild
0 komentar(a)
Frenk Lampard, Foto: Twitter
Frenk Lampard, Foto: Twitter
Ažurirano: 02.02.2017. 12:09h

Bivši fudaler Čelsija i reprezentativac Gordog Albiona Frenk Lampard najavio je danas da završava profesionalnu karijeru.

Lampard je u karijeri nastupio 649 nastupa za Čelsi i 106 puta za reprezentaciju Engleske.

"Iako sam primio više interesantnih ponuda, sa 38 godina osjećam da treba da zatvorim jedno, a otvorim drugo poglavlje u svom životu", rekao je popularni "Frenki".

On je nagovjestio i budući poziv trenera, zahvalnicom engleskom fudbalskom savezu.

"Zahvalan sam FA organizaciji na mogućnosti da učim za trenera, i radujem se svakoj novoj prilici, ovoga puta van terena", napisao je Lampard.

Noseći plavi dres, Frenk je kao igrač sredine terena uspio da se upiše čak 211 puta u strijelce, čime je apsolutni rekorder u istoriji kluba sa Stamford Bridža.

Sa Čelsijem je osvojio tri naslova prvaka Engleske, četiri FA kupa, dva Liga kupa, Ligu šampiona, Ligu Evrope i jedan Komjuniti Šild.

Lampard je karijeru počeo kao član čuvene Vest Hemove fudbalske akademije.

Frenk Lampard je 2001. godine prešao u Čelzi.

Njegova fudbalska karijera usko je povezana sa dolaskom Žozea Murinja na klupu "plavaca".

U reprezentaciji, moglo bi se reći da su on i Stiven Džerard bili "dvije strane istog novčića", ali za razliku od uspješne klupske karijere, Lampard se ne može pohvaliti nekom uspjehu sa Gordim Albionom (što je stvarno predmet posebnih analiza ako se uzme u obzir sastav reprezentacije).

Posljednju godinu nastupao je za tim Njujork Sitija (29 nastupa i 15 golova).

Kroz karijeru je oblačio i dresove Svonsija i Mančester sitija (oba puta kao pozajmljen igrač).

Bonus video: