Odličan start Iskre: Igra protiv Zete je model, želimo da dominiramo

"Imamo miks mladosti i iskustva i mislim da smo jedini klub koji daje šansu čak četvorici igrača mlađim od 21 godine. Vjerujem u tim koji imam, vjerujem u rad i očekujem da to da rezultate", kaže Nedović
1020 pregleda 0 komentar(a)
Iskra ima evropske ambicije, Foto: Savo Prelević
Iskra ima evropske ambicije, Foto: Savo Prelević

Sutjeska i Budućnost su najbolje ekipe u crnogorskog fudbalskoj ligi, a Iskra u uvodnim kolima pokazuje da ima kvalitet da juri sam vrh tabele.

Titula je, naravno, teško dohvatljiva za Danilovgrađane, ali izlazak na evropsku scenu izgleda kao realnost za izabranike Aleksandra Nedovića.

Pogotovo nakon tri prvenstvena meča u kojima je Iskra upisala dvije pobjede (nad Grbljem i Zetom u gostima), te remizirala sa OFK Titogradom u Beranama, gdje je formalni domaćin.

"Rezultatima na startu jesam zadovoljan, kao i načinom na koji ekipa prilazi obavezama. Igra, međutim, može da bude bolja, na nekim detaljima moramo da poradimo", rekao je Nedović i dodao:

"Meč sa Zetom u posljednjem kolu je model kako treba da igramo. Želim da imamo posjed lopte, da se pitamo na terenu najviše što možemo, iako ni to neće biti uvijek moguće. Dosta će zavisiti i od protivnika, ali naša ideja je napadačka. U Golubovcima smo bili dobri, mogli smo i ranije da riješimo meč. A svi znamo sa koliko karaktera igra Zeta na svom terenu i koliko je teško osvojiti „Trešnjicu”, istakao je Nedović.

Veliki broj iskusnih igrača su garancija Iskre, ali Nedović ne bježi od toga da dâ šansu mlađim igračima.

"Imamo miks mladosti i iskustva i mislim da smo jedini klub koji daje šansu čak četvorici igrača mlađim od 21 godine. Vjerujem u tim koji imam, vjerujem u rad i očekujem da to da rezultate", kaže Nedović.

Sedam bodova iz tri kola ima Iskra. Na minus pet je u odnosu na lidera Budućnost s utakmicom manje, koju Nedovićev tim treba da odigra protiv šampiona Sutjeske.

"Želimo samo da mislimo o narednoj utakmici i narednoj šansi da podignemo nivo igre. Nije lako stvarati igru i tim, a uporedo i bilježiti rezultate. Mi to pokušavamo, nekada će ići, nekada ne, ali optimisti smo".

Gdje je mjesto Iskri ove sezone?

"Dobro smo otvorili sezonu, ali rano je za ocjene. Želimo u vrh tabele, želimo da se borimo za izlazak na evropsku scenu. Dosta timova želi isto, zato je i svaki bod u ovoj ligi bitan. Nikom neće biti lako s nama. Bitka za titulu? Nemam dilemu da će se voditi trka udvoje. I Budućnost i Sutjeska će gubiti bodove, ali nijedna ekipa ne može da isprati njihov tempo, niti da parira kvalitetu koji posjeduju dva najveća kluba".

Iskra ove sezone nije domaćin u svom Danilovgradu zbog rekonstrukcije stadiona, što može da joj oteža planove.

"Nije isto kada ste domaćini daleko od svog grada, ali svakako je bolje da dobijemo stadion i bolje uslove za trening. Koliko god da traje rekonstrukcija, neka traje. I zbog djece Iskre koja će imati sve uslove za trening i zbog svih nas. Najvažnije je da Iskra iz dana u dan napreduje kao klub", poručio je Nedović.

Džoker? Samo ako bude igrač koji pravi razliku

Iskra je odavno kompletirala tim, ali Aleksandar Nedović nije isključio mogućnost da dođe pojačanje - takozvani džoker, ili igrač koji nije pod ugovorom ni sa jednim klubom. Ipak, za to je potreban jedan uslov:

"Nisam pristalica toga da se dovodi igrač samo da bi se doveo, kako bi popunio broj. Niti želim da „ugušim” nekog mladog igrača koji je član prvog tima. Miran sam, imamo tim kakav želim, ali nećemo pobjeći od toga da se pojačamo. To bismo uradili samo ako se ukaže šansa da dovedemo igrača koji na našim terenima može da napravi razliku", istakao je Nedović.

Problem za Nedovića predstavlja povreda koljena iskusnog Miloša Lakića.

Nećemo žuriti s njim, bićemo pažljivi. Miloš je veoma važan za Iskru i na terenu i van njega i ne želimo da rizikujemo", zaključio je trener Iskre.

Bonus video: