OFK Titograd među nosiocima na žrijebu 1. kola kvalifikacija za LE

Mladost vratila staro ime, ali i oslabljena počela pripreme - trener Miljenović čeka pojačanja, kao i protivnika u 1. kolu kvalifikacija za LE
78 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2018. 19:47h

Fudbaleri OFK Titograda - nakon 28 godina ponovo pod tim imenom - počeli su danas pripreme za evropska iskušenja.

Osim novog imena i novog grba, novina je da se na čelu grupe fudbalera našao kapiten Mirko Raičević, koji očigledno još nije završio karijeru - biće na raspolaganju treneru Aleksandru Miljenoviću za mečeve 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, 12. i 19. jula.

Protiv koga će igrati tim koji tradiconalno dobro igra evropske mečeve, biće poznato u ponedjeljak nakon žrijeba u Nionu.

Do tada, ali i nakon toga, OFK Titograd treba da nađe pojačanja. Marko Ćetković je prešao u Sutjesku, napadač Admir Adrović i defanzivac Stefan Cicmil takođe su u potrazi za novim sredinama, otišao je napadač Ratković...

"Status Jovana Nikolića je neizvjestan, on trenira sa nama, ali čeka nešto. Bukorac i Tomić su još naši igrači, iako nisu na treningu", kaže Miljenović.

Uz nekoliko novih, koji se čekaju, OFK Titograd će se osloniti na mlađe snage...

"Što više šansa mladima, to je naše opredjeljenje. Ima tu nekoliko talentovanih igrača, od mog dolaska afirmaciju je stekao Marko Miličković, ranije nije imao zavidnu minutažu, ali je svojim ponašanjem i igranjem zadobio povjerenje i opravdao očekivanja. Tu je i Ognjen Gašević, koji je debitovao sa 16 godina", kaže Miljenović.

Mladost je povlašćena na žrijebu 1. kola kvalifikacija za LE i može da očekuje lakši žrijeb od nepovlašćenih, Budućnosti i Rudara. Široki brijeg i Ferencvaroš su najteži protivnici, ali tu je i mnogo lakših, protiv Birkirkare sa Malte, letonske Rige...

"Povlašćeni smo, ali ne možemo nikom da prijetimo, ima tu dobrih, ali i manje zvučnih ekipa. Želja kluba sa sportskog aspekta je da se prođe u 2. kolo, a nije zanemarljiv ni finansijski aspekt", zaključio je Miljenović.

OFK Titograd će od 23. juna do 5. jula boraviti na Zlatiboru

Galerija

Bonus video: