Olić pogurao “vukove”

Uzbuđenja u Bundes ligi nije izostalo, jer nijedan od pet duela nije završen bez pogodaka
0 komentar(a)
Huan Arango, Foto: Reuters
Huan Arango, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.08.2013. 17:00h

S obzirom na to da je aktuelni šampion Bajern odigrao utakmicu 4. kola Bundes lige u utorak sa Frajburgom (1:1), a da “milioneri” gostuju sjutra u Frankfurtu, u današnjim duelima nije bilo pravih derbija. Ipak, uzbuđenja nije izostalo, i nijedan od pet duela nije završen bez pogodaka.

Borusija iz Menhengladbaha je na svom terenu nadigrala Verdera, koji i drugu sezonu zaredom ne liči na tim za vrh njemačkog fudbala. Domaća ekipa je povela golom internacionalca iz Venecuele, Huana Aranga, a prednost je autogolom duplirao Rafael. “Zeleni” nijesu uspjeli da iskoriste šok domaćih nakon autogola Havarda Nordvita da se vrate u utakmicu, jer su do kraja primili još dva gola.

Identičnim rezultatom Hanover je bio bolji od Majnca, dok je najubjedljiviji trijumf zabilježio Hamburger nad Braunšvajgom. To je prva pobjeda Hamburgera u ovoj sezoni. Siguran je bio i Volfsburg, koji je poveo u 42. minutu prvim golom Hrvata Ivice Olića ove sezone, a konačan rezultat protiv Herte postavio je Brazilac Dijego sa penala u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

"Vjerovali smo u naš sistem, i konačno smo odigrali dobro u napadu i djelovali sigurno na terenu", kazao je trener “vukova” Diter Heking.

Nirnberg još ne zna za pobjedu, pošto je na svom terenu poražen od Augzburga.

Bundesliga, 4. kolo - rezultati: Hamburger - Braunšvajg 4:0 (Van der Vart 7, Zoua 17, Kalanoglu 80, 90+1), Hanover - Majnc 4:1 (Diuf 31, Sobijeh 37, Ja Konan 80, Prib 82 - Miler 12), Borusija M. - Verder 4:1 (Arango 35, Rafael (autogol) 54, Kruse 75, Herman 85 - Nordvit (autogol) 70), Nirnberg - Augzburg 0:1 (Vogt 84), Volfsburg - Herta 2:0 (Olić 42, Dijego (penal) 45+2). Šalke - Leverkuzen (18,30 h).

Sjutra: Štutgart - Hofenhajm (15,30 h), Ajntraht - Borusija D. (17,30 h).

Bonus video: