Olimpijakos i Leverkuzen u osmini finala

“Farmaceuti” su slavili u San Sebastijanu protiv Real Sosijedada, i dočekali pomoć Mančester junajteda. Olimpijakos slavio uz tri penala i tri crvena kartona za Anderleht
4 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Beta/AP
Mančester siti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.12.2013. 22:48h

U osminu finala Lige šampiona idu Bajer Leverkuzen i Olimpijakos, što su uz prekinutu utakmicu u Istanbulu bile jedine dileme večerašnjeg programa 6. kola.

“Farmaceuti” su slavili u San Sebastijanu protiv Real Sosijedada, i dočekali pomoć Mančester junajteda. Šahtjoru je trebala pobjeda na “Old trafordu”, protiv domaćina koji je već bio osigurao prolaz, ali Dejvid Mojes jednostavno više nije mogao da gubi!

Treći uzastopni poraz na domaćem terenu (nakon Evertona i Njukasla) niko u Mančesteru ne bi mogao da podnese, pa su “đavoli” motivisano krenuli na Šahtjor, iako su Ukrajinci nisu dali. Rasplakao ih je gol Fila Džonsa u 67. minutu, nakon kornera koji je izveo Robin van Persi.

"Željeli smo da ostanemo prvi, i uradili smo to. Pobjeda je način da se poboljša forma, vjerujem da ćemo nastaviti da pobjeđujemo", izjavio je Mojes nakon meča.

Ovo “moranje” Mančestera objeručke su dočekali fudbaleri Leverkuzena da golom Topraka poslije prekida uskoče u voz za osminu finala.

Olimpijakosu nije trebala pomoć kao Njemcima, Grci su završili sve sami. Olakšao im je i sudija Volfgang Štark, koji im je dosudio tri penala, a igračima Anderlehta dao tri crvena kartona!

Iako je belgijski golman Proto odbranio penale Savioli i Vajsu, gosti nisu mogli da prođu bolje od 1:3. Tako je Benfiki bila uzaludna pobjeda nad oslabljenim Pari Sen Žermenom.

Bajern kockao prvo mjesto

Ludu utakmicu, lišenu skoro svakog rezultatskog imperativa, odigrali su Bajern i Mančester siti na “Alijanc areni”.

Ko bi rekao - evropski prvak je vodio 2:0, na kraju izgubio 3:2. Bavarci su se uozbiljili tek kada su shvatili da bi u slučaju poraza od 4:2 mogli da izgube prvo mjesto u grupi. A onda ih je spašavao golman Nojer, koji je pet minuta prije kraja odbranio zicer Negredu.

"Želio sam četvrti gol i prvo mjesto u grupi, ali svejedno sam zadovoljan. Nije napraviti takav preokret u gostima protiv prvaka Evrope", komentarisao je trener Sitija Manuel Pelegrini.

Bio je to prvi poraz Bajerna ove sezone, srećom po Gvardiolu, bez težih posljedica.

Preokret je viđen i u drugom meču grupe D, Plzenj je od 0:1 sa igračem više stigao do 2:1 protiv CSKA i plasmana u Ligu Evrope.

Rezultati:

Grupa A

Mančester Junajted - Šahtjor 1:0

Džons 67

Real Sosijedad - Bajer Leverkuzen 0:1

Toprak 49

Tabela: Mančester Junajted 14, Bajer 10, Šahtjor 8, Sosijedad 1.

Grupa B

Galatasaraj - Juventus 0:0, prekinuto u 32. minutu

Kopenhagen - Real Madrid 0:2

Modrić 25, Ronaldo 48

Tabela: Real Madrid 16, Juventus 6, Galatasaraj 4, Kopenhagen 4.

Grupa C

Benfika - Pari Sen Žermen 2:1

Lima 45. penal, Gaitan 58 - Kavani 37

Olimpijakos - Anderleht 3:1

Saviola 33, 58, Domingez 90+5 (penal) - Klještan 39

Tabela: PSŽ 13, Olimpijakos 10, Benfika 10, Anderleht 1.

Grupa D

Bajern - Mančester Siti 2:3

Miler 5, Gece 12 - Silva 28, Kolarov 59 (penal), Milner 62

Viktorija Plzenj - CSKA 2:1

Kolar 77, Vagner 90 - Musa 65

Tabela: Bajern 15, Mančester Siti 15, CSKA Moskva 3, Viktorija Plzenj 3.

Bonus video: