Omladinci izgubili od Ukrajine, završnica ostala san

Tim Aleksandra Miljenovića je ušao u meč s Ukrajincima svjestan da mu prolaz donosi i remi, ali je već nakon pola sata igre primio dva gola i tu je san praktično završen
4 komentar(a)
Omladinska fudbalska reprezentacija, Foto: Domagoj Ledić
Omladinska fudbalska reprezentacija, Foto: Domagoj Ledić
Ažurirano: 19.05.2015. 17:07h

Omladinska fudbalska reprezentacija neće igrati na Evropskom prvenstvu, nakon što je izgubila od Ukrajine u presudnoj utakmici za plasman u završnicu.

Tim Aleksandra Miljenovića je ušao u meč s Ukrajincima svjestan da mu prolaz donosi i remi, ali je već nakon pola sata igre primio dva gola i tu je san praktično završen.

Ukrajina je povela golom Žinčenka u 20. minutu, a 10 minuta kasnije je konačan rezultat postavio Šved. Prije toga, Vujnović je imao najbolju šansu već u 4. minutu.

"Da bi se postigao pozitivan rezultat u duelu sa reprezentacijom kakva je Ukrajina potrebno je odigrati praktično bez greške, što mi nismo uradili, pogotovo nakon drugog gola. Sistem takmičenja je takav da se u pet dana igraju tri meča, a u ovaj smo ušli oslabljeni neigranjem Banovića i Kukuličića, dok se Vujnović povrijedio na početku utakmice. Pobijedio je bolji tim, a mojim momcima bih čestitao na svemu što su pokazali", rekao je Miljenović.

Crnogorski omladinci su u prva dva kola savladali Poljksku (2:1) i Bosnu i Hercegovinu (1:0). Ukrajinci su, s druge strane, imali trijumf nad Poljacima i remi sa BiH, pa im je u posljednjem duelu sa našom reprezentacijom bila neophodna pobjeda.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće sedam pobjednika grupa i domaćin turnira - Grčka.

Bonus video: