Omladinci neriješeno sa Slovačkom

Izabranici Aleksandra Miljenovića su u meču koji je odigran u Trenčinu bili bolji od protivnika, imali veći posjed lopte i stvorili više prilika, ali nisu zatresli mrežu
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2013. 15:50h

Omladinska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno 0:0 u prvom prijateljskom meču sa Slovčakom.

Izabranici Aleksandra Miljenovića su u meču koji je odigran u Trenčinu bili bolji od protivnika, imali veći posjed lopte, stvorili više prilika ali nisu uspjeli da zatresu mrežu i dođu do pobjede, piše na sajtu FSCG.

Već u prvom minutu viđena je prva prilika pred golom domaćina. Kapiten Marko Janković našao se u izglednoj pozciji, uputio odičan udarac ali je Bačik uspio da spasi svoju mrežu. Slovaci su odgovorili sredinom poluvremena preko Seblera koji je tukao glavom sa sedam metara i pogodio stativu.

Do odlaska na odmor priliku da se upiše u strijelce propustio je Boris Cmiljanić - napadač Budućnosti je u 43. minutu snažno šutirao ali je lopta nakon njegovog udarca prošla pored gola.

"Sokolići" su u nastavku zadržali posjed lopte iz kojeg su došli do dvije nove prilike za postizanje pogotka. U 75. minutu Kažić se našao u izglednoj poziciji ali se nije najbolje snašao što je odbrana protivnika iskoristila i otklonila opoasnost. Sedam minuta kasnije Grbović je nakon solo prodora po desnoj strani uputio odličan udarac ali je stativa spriječila siguran pogodak.

"Zadovoljan sam prikazanom igrom u duelu sa jakom selekcijom Slovačke. Imali smo veći posjed lopte od protivnika u današnjem meču i kada smo imali loptu u nogama igrali smo dobro. Stvorili smo nekoliko dobrih šansi koje nismo uspjeli da iskoristimo. Odnos svih igrača je bio pozitivan, igrali su požrtvovano i borbeno kako i treba da bude kada se igra za reprezentaciju. Naravno, bilo je i grešaka koje su normalne jer smo na početku stvaranja selekcije i te greške ćemo ispravljati tokom narednih akcija. U drugom susretu ćemo igrati sa znatno izmijenjenim sastavom kako bi svim pozvanim igračima pružili priliku da zaigraju, rekao je Miljenović.

Revanš meč zakazan je za četvrtak, takođe u Trenčinu.

Slovačka - Crna Gora 0:0

Trenčin - Stadion FK Trenčin. Sudija: Ježik (Slovačka).

Slovačka: Bačik, Laljent, Kostula (Panik), Kastelovič, Kralik, Zuzijak, Lukčo, Ivan, Jakubek (Kapusta), Sabler (Munič), Ventura.

Crna Gora: Kordić, Bošković, Milović (Baošić), Šarkić, Tučević, Pepić, Čađenović, Janković (Nedović), Kažić (Ilinčić), Grbović, Cmiljanić (Lalošević).

Bonus video: