Omladinci opet poraženi od Velsa

To su bile posljednje provjere izabranika Aleksandra Miljenovića pred kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo.
0 komentar(a)
Marko Burzanović, Foto: FSCG
Marko Burzanović, Foto: FSCG
Ažurirano: 04.09.2014. 19:41h

Omladinska reprzentacija Crne Gore poražena je u danas u Baru od Velsa 2:1, drugom prijateljskom meču. Vels je bio bolji i u prvom meču 3:1, takođe na barskoj "Topolici".

To su bile posljednje provjere izabranika Aleksandra Miljenovića pred kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo.

Već nakon dva minuta viđena je prva prilika na meču, koju je propustio da realizuje Kukuličić koji je tukao glavom preko gola nakon kornera.

Dva minuta kasnije, novi korner i pogodak naše selekcije. Udarac iz ugla izveo je Rudović, pronašao Kukuličića na pet metara koji je glavom poslao loptu iza leđa Luisa.

Samo tri minuta kasnije gosti su došli do izjednačenja preko Tomasa – napadač Velšana iskoristio je dodavanje Tatuma i udarcem sa sedam metara pogodio mrežu našeg gola.

U 15. minutu „sokolići“ su mogli do izjednačenja, ali je lopta nakon udarca Miloševića završila pored gola protivnika.

Do odlaska na odmor Miljenovićevi izabranici još jednom su ugrozili gol protivnika, ali je Lončar sa sedam metara tukao glavom pravo u golmana.

Nakon pet minuta igre u nastavku susreta Velšani su preokrenuli rezultat – odlično dodavanje Džejmsa iskoristio je Tomas koji je rutinski riješio situaciju jedan na jedan sa golmanom Novovićem.

Do kraja susreta Rudović je u dva navrata imao priliku da donese izjednačenje našem timu, ali je Luis u oba navrata bio bolji od našeg veziste.

"U današnjem susretu bili smo značajno hendikepirani neigranjem Cmiljanića, Banovića i Andrije Vukčevića dok je u prvom dijelu susreta igru zbog povrede morao da napusti Nilović, što je uticalo na kvalitet igre. Što se samog susreta tiče viđena je slična situacija kao i u prvom susretu, kada smo propustili da realizujemo veliki broj prilika a na drugoj strani pravili početničke greške koje su rezultirale golovima protivnika. Obzirom da su ovo bile posljednje utakmice pred kvalifikacije ne mogu biti zadovoljan rezultatima, ali sam predočio igračima na koje elemente bi trebalo da obrate pažnju u narednih mjesec dana kako bi kvalifikacije dočekali spremniji", rekao je Miljenović.

Crna Gora – Vels 1:2 Bar - Stadion SRC "Topolica". Gledalaca: 150. Sudija: Miloš Savović (Crna Gora). Strijelci: Kukuličić u 4. za Crnu Goru, Džons u 7, Tomas 51. Žuti kartoni: Popović (Crna Gora) i Paten (Vels).

Crna Gora: Marko Novović, Dragan Grivić, Nikola Popović, Nicola Nilović (Bojan Magud), Luka Božović, Stefan Lončar (Miomir Đuričković), Anđelo Rudović, Stefan Vukčević, Filip Kukuličić, Stefan Milošević (Zoran Petrović), Vladimir Šebek (Marko Burzanović).

Vels: Tomas Luis, Tom Ledžet (Tom Džejms), Dominik Smit (Džejms Grejem), Robi Paten (Džo Morel), Oven Džons (Tomas Džejms), Džon Evans, Sem Tatum, Tom Fraj, Den Džejms (Abdi Nur), Džejk Votkins, Kajl Kap.

Bonus video: