Omladinci pobijedili BiH, još bod do Evropskog prvenstva!

Presudio Oliver Šarkić, golom u posljednjim sekundama utakmice. Izabranici Aleksandra Miljenovića pred velikim uspjehom
0 komentar(a)
Omladinska fudbalska reprezentacija, Foto: Domagoj Ledić
Omladinska fudbalska reprezentacija, Foto: Domagoj Ledić
Ažurirano: 16.05.2015. 17:18h

Golom veziste Olivera Šarkića u posljednjim sekundama sudijske nadoknade omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Bosnu i Hercegovinu u Širokom Brijegu (1:0) i došla na korak senzacionalnog uspjeha - plasmana na Evropsko prvenstvo.

Posao, međutim, još nije obavljen, izabranicima Aleksandra Miljenovića potreban je bod u posljednjem kolu protiv favorita grupe, Ukrajine, koja je juče u drugom meču 2. kola savladala Poljsku sa 4:2.

Nijedna crnogorska fudbalska selekcija nikada se nije plasirala u završnicu - u ovom slučaju među osam najboljih u Evropi - što dovoljno govori pred kakvim je uspjehom ova U-19 generacija.

Miljenovićevi momci već su u 1. kolu savladali Poljsku sa 2:1, a sudbonosni duel sa Ukrajinom igra se u utorak na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru (17 časova).

"Bila je veoma zahtjevna utakmica za igrače i oni su pokazali po ko zna koji put da imaju karakter. Imali smo nekoliko dobrih prilika ali smo za dobru igru i nagrađeni u finišu. Moram da se zahvalim igračima za sve što su pružili do sada jer ovo je peta utakmica u kvalifikacijama u kojoj smo upsali pobjedu, tako da smo neporaženi ove sezone u takmičarskim mečevima. Nadam se da će i taj posljednji korak, koji je ujedno i najteži, biti uspješan. Za mene su Ukrajinci i prije turnira bili favoriti, imaju jaku reprezentaciju, ali je u jednoj utakmici sve moguće i nadam se najboljem", kazao je Miljenović.

Duel sa domaćinom turnira riješen je u sudijskoj nadoknadi, kada je rezervista Oliver Šarkić pogodio mrežu nakon odlične kontre Grivića i dodavanja Miloševića - vezista našeg tima driblingom je izbacio golmana a zatim pogodio nebranjenu mrežu.

Crna Gora je upisala zasluženu pobjedu, pošto je veći broj prilika bio pred golom domaćina. U tim situacijama istakao se golman Bosne koji je spasio svoju mrežu u duelima sa Vujnovićem, Kukuličićem i Nilovićem.

Sa druge strane Bosanci su udarcima iz daljine pokušavali da ugroze naš gol, ali je Matija Šarkić bez problema zaustavljao njihove pokušaje.

"Veliki hendikep protiv Ukrajine predstavljaće odsustvo kapitena i jednog od najboljih igrača, iako su svi bili podjednako dobri, Marka Banovića koji će pauzirati zbog parnih kartona, dodao je selektor omladinske reprezentacije", dodao je Miljenović.

Za Crnu Goru su igrali M.Šarkić, Grivić, S. Vukčević, Banović, Nicović, Lončar, Vujnović (S.Milošević), A.Vukčević, Perović (O.Šarkić), Maraš (Rudović) i Kukuličić.

Bonus video: