Omladinci spremni za elitnu rundu

U Nionu će se sjutra obaviti izvlačenje kvalifikacionih grupa za mlađe reprezentativne selekcije u aktuelnoj i narednoj takmičarskoj sezoni.
0 komentar(a)
Omladinci, Foto: Savo Prelević
Omladinci, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2011. 21:18h

Omladinska reprezentacija koja je osvojila drugo mjesto na turniru u Sjevernoj Irskoj, naći se u četvrtom šeširu pri žrijebu grupa za elitnu rundu kvalifikacija. "Sokoli" se ne mogu sastati sa Italijom, Srbijom, Austrijom, Norveškom, Kiprom i Izraelom. Domaćin završnog turnira biće Estonija, a ovo takmičenje biće kvalifikaciono i za Svjetsko prvenstvo za igrače mlađe od 20 godina koje će se 2013. održati u Turskoj.

Pored žrijeba za elitnu rundu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, biće izvučeni i parovi kvalifikacionih grupa za EP za sezonu 2012/13.

Naša omladinska selekcija smještena je u drugi šešir. U prvoj rundi kvalifikacija reprezentacije su podijeljene u12 grupa, a u njoj će se naći po dvije selekcije iz oba šešira. To znači da Crna Gora može dobiti bilo kog protivnika, izuzev Španije, Srbije i Turske, koje su zahvaljujući rejtingu na rang-listi Uefe direktno plasirane u elitnu rundu. U narednu fazu otići će dvije najbolje selekcije iz svake grupe, a mjesto na završnom turniru izboriće sedam pobjednika grupa iz elitne runde.

Evropsko prvenstvo 2013. godine održaće se u Litvaniji.

Kadetska reprezentacija naći će se samo u žrijebu prve runde kvalifikacija za narednu takmičarsku sezonu, i to među 26 ekipa koje su u drugom šeširu. Prva faza biće odigrana kroz 13 kvalifikacionih grupa u kojima će se ekipe boriti za 28 mjesta koja vode u elitnu rundu. Pobjednici kvalifikacionih turnira elitne runde pridružiće se domaćinu Slovačkoj na završnom turniru koji se igra 2013. godine.

Crnu Goru će u Nionu predstavljati direktor mlađih selekcija FSCG Žarko Vukčević, te sekretar omladinske reprezentacije Goran Mihaljević.

Bonus video: