Omladinska reprezentacija sjutra protiv Švajcarske

"Teško da možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ali vjerujem da možemo da napravimo neki pozitivan rezultat. Važno je i da ćemo igrati jake utakmice", kaže selektor Miljenović
56 pregleda 1 komentar(a)
Andrija Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Andrija Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.05.2012. 19:01h

Omladinska reprezentacija Crne Gore sjutra u kolijevci fudbala počinje takmičenje na turniru elitne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Selekcija Aleksandra Miljenovića debitovaće protiv Švajcarske (sjutrašnji meč počinje u 16 časova), utakmica sa domaćinom Engleskom odigraće se u nedjelju, dok je za 30. maj zakazak okršaj sa Slovenijom.

Biće to treća sreća za “sokole”, koji su i u prethodne dvije godine učestvovali na turniru elitne runde...

Crnogorska selekcija kompletirala se danas na Ostrvu, kada su doputovali vezista Rudara Andrija Kaluđerović i golman Čelika Nikola Delibašić (njihovi timovi igrali su finale Kupa u srijedu veče pod Goricom).

"Veliki uspjeh je što smo se našli u elitnoj rundi. Teško da možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ali vjerujem da možemo da napravimo neki pozitivan rezultat. Važno je i da ćemo igrati jake utakmice", kazao je selektor Miljenović.

Konkurencija je žestoka, a domaćin turnira neprikosnoveni favorit.

"Selekcija Engleske je sastavljena od igrača koji su se već oprobali u Premijer ligi i svakako da su favoriti. Švajcarci takođe imaju dobru generaciju, koja je u generalnoj probi za ovaj turnir savladala domaćina Evropskog prvenstva, Estoniju sa 4:0. Slovenci su u posljednja dva prijateljska meča savladali Austriju kod kuće sa 5:1, te Grčku u gostima sa 4:2. Hendikepirani smo izostankom Šalete Kordića, pogotovo za meč sa Engleskom u kojem bi njegovi kvaliteti došli do punog izražaja", zaključio je Miljenović.

Na spisku su - golmani: Danijel Petković (Bokelj), Nikola Delibašić (Čelik).

Odbrana: Boris Tatar, Boris Kopitović (Budućnost), Dejan Milošević (Mogren), Igor Vujačić (Zeta), Filip Mitrović (Mladost), Mirko Mustur (OFK Beograd).

Sredina: Deni Hočko (Lovćen), Marko Vukčević, Miloš Kalezić (Budućnost), Marko Bakić (Mogren), Marko Janković (Partizan), Hasan Pepić (Karlsrue), Andrija Kaluđerović (Rudar).

Napad: Luka Đorđević (Mogren), Dejan Zarubica (Crvena zvezda), Aleksandar Boljević (Zeta).

Bonus video: