Oni zabavljaju cijelu Italiju: Atalanta pleše i rešeta

"Postoji divna hemija između navijača i igrača, osjeća se velika pozitivna energija, a momci dobijaju tolio samopouzdanja da igraju sa mnogo rizika. Isplati se, lijepo ih je gledati", rekao je trener Đanpjero Gasperini
3811 pregleda 0 komentar(a)
Papu Gomes i Iličić slave gol protiv Parme, Foto: LaPresse
Papu Gomes i Iličić slave gol protiv Parme, Foto: LaPresse

Nakon plasmana u osminu finala Lige šampiona, Atalanta je krenula da "gazi" i u Seriji A.

Godinu je zaključila nokautiravši Milan 5:0, a 2020. počela još jednom "petardom", protiv Parme - 5:0.

Igre tima iz Bergama zabavljaju cijelu Italiju.

"Postoji divna hemija između navijača i igrača, osjeća se velika pozitivna energija, a momci dobijaju tolio samopouzdanja da igraju sa mnogo rizika. Isplati se, lijepo ih je gledati", rekao je trener Đanpjero Gasperini.

Deset golova na posljednja dva meča dokaz su velikog napadačkog potencijala.

"Igramo dobro, ali ne i perfektno. Ne postoji savršenstvo, mada zaista djelujemo kao da je fudbal najlakša igra. Moramo da budemo skromni, ne smijemo da uzletimo, jer želimo da nastavimo", kazao je Gasperini.

Atalanta igra sjajno, ima sjajne rezultate, a tako i posluje - nedavno je završila transfer mladog Šveđanina Dejana Kuluševskog u Juventus za 35 miliona eura, plus devet na ime bonusa.

Kuluševski, iako jedan od najtalentovanijih igrača u Seriji A, nema mjesta u Gasperinijevom timu, već će cijelu sezone provesti na pozajmici u Parmi.

"Ljudi se pitaju zašto je na pozajmici, ali ne znaju da je teško dobiti vrijeme za igru u Atalanti. Ovo je tim pun talenta i ne postoji igrač koga tek tako možeš da ostaviš na klupi. Klub radi odlične procjene, možemo sada i da investiramo u ekipu", kazao je Gasperini.

Bonus video: