Opasna raskrsnica ka Brazilu

"Vučinić i Jovetić su napadači kakve ima malo koja selekcija na svijetu. Znaju da dosta zavisi od njih i siguran sam da nas neće razočarati", ističe Poleksić
81 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2013. 22:42h

Prva raskrsnica na putu ka Brazilu postavljena je u Moldaviji - pobjeda u Kišinjevu skratila bi put Crne Gore do Mundijala, remi usporio, a poraz vratio bar tri koraka nazad.

Važnost meča je dovoljno velika da se Moldavci nikako ne smiju potcijeniti, ali za ekipu koja puca na visoko ovakve utakmice ne bi smjele da predstavljaju problem...

"Ako ne možemo da pobijedimo Moldaviju, možda i ne zaslužujemo da idemo na Svjetsko prvenstvo", jasan je Stefan Savić.

Dvije utakmice u četiri dana, obje specifične i drugačije. U jednoj je Crna Gora veliki favorit, u drugoj autsajder. U Moldaviji je pod pritiskom, pod Goricom rasterećanija - ali samo ako se odradi posao u Kišinjevu.

"Priče da smo unaprijed uknjižili tri boda nas ne zanimaju. Mnogo smo ozbiljniji, neće nas opustiti to što smo favoriti, jer najteže utakmice su unaprijed dobijene utakmice. Zbog toga u predstojeći meč ulazimo čak i ozbiljnije nego što ćemo ući protiv Engleske, jer smo svjesni da bi nas pobjeda nad Moldavijom lansirala visoko. Sa ta tri boda, dočekali bismo Engleze puni samopouzdanja i spremni da se borimo kao lavovi za povoljan rezultat", rekao je Vukašin Poleksić.

Protiv Ukrajine je Crna Gora pokazala briljantnu koncentraciju i strpljenje, uz veliki kvalitet koji je bio neophodan za pobjedu. U Moldaviji će se tražiti još više od toga. Jer, Crna Gora je favoriti, nakon duže vremena...

"Napravila se atmosfera kao da u Moldaviju idemo samo da izađemo na teren i odnesemo bodove. To je opasna situacija, moramo da se izdignemo. Najvažnije je da smo mi svjesni da neće biti lako. Imamo primjer Ukrajine, koja je izgubila dva boda i korak ka vrhu tabele", kaže Savić.

Defanzivne ekipe se probijaju klasom, kakvu imaju Vučinić i Jovetić, ali i napadači koji su spremni da zaigraju ako bude potrebno – sjajni džokeri Damjanović i Delibašić.

"Vučinić i Jovetić su napadači kakve ima malo koja selekcija na svijetu. Znaju da dosta zavisi od njih i siguran sam da nas neće razočarati", ističe Poleksić.

Osnovni cilj je, ipak, sačuvati mrežu - sve polazi od odbrane, koja nije kapitulirala na posljednja tri meča, i koja je u Ukrajini odigrala bez greške.

"Djelujemo sigurno i čvrsto u odbrani. Nema razloga da tako na bude i u Moldaviji, jer nas jaka defanziva krasi već duže vrijeme. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani, možda domaćin neće imati mnogo napada, ali moramo da budemo spremni u svakom trenutku", naglasio je Savić.

Snijeg u Kišinjevu?

Crnogorski reprezentativci sjutra u 9.30 lete za Kišinjev. Posljednji trening pred utakmicu odradiće u 18 časova lokalnom, a 19 po našem vremenu na stadionu Zimbrua.

Pola sata ranije Branko Brnović i Stevan Jovetić održaće konferenciju za novinare. Po prognozama meteorologa crnogorsku ekspediciju u Kišinjevu dočekaće kiša, dok je za veče odigravanja utakmice najavljen čak i snijeg, uz temperaturu 0 stepeni.

Ako se prognoze obistine, crnogorski fudbalski tim očekuje prava bitka na istočnom frontu...

Galerija

Bonus video: