Oskar bolji od Adrovića na debiju za Šangaj SPG

Na jednoj strani Brazilci Oskar i Hulk, na drugoj crnogorski napadač Admir Adrović - Kinezi su, očekivano, slavili ubjedljivu pobjedu i plasirali se u narednu rundu (3:0)
1 komentar(a)
Hulk, Foto: Skysports
Hulk, Foto: Skysports
Ažurirano: 07.02.2017. 14:03h

Kinejski Šangaj SIPG, klub koji je postao planetarno poznat zbog senzacionalnih kupovina fudbalera iz Evrope, plasirao se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pobjedom nad ekipom Sukotai sa Tajlanda (3:0).

Na jednoj strani Brazilci Oskar i Hulk, na drugoj crnogorski napadač Admir Adrović - Kinezi su, očekivano, slavili ubjedljivu pobjedu i plasirali se u narednu rundu.

Na zvaničnom debiju u crvenom dresu Šangaja, Oskar je postigao gol, i to vodeći za 1:0 u 34. minutu. Treći Brazilac u timu, Elkeson, pogodio je za 2:0 pet minuta kasnije, dok su Tajlanđani u nastavku postigli autogol za konačan rezultat.

Oskar je početkom godine prešao iz Čelsija u Šangaj za 60 miliona eura, što je najveći zimski transfer u istoriji fudbala.

Prije nekoliko mjeseci, u Šangaj je iz Zenita stigao njegov saigrač iz reprezentacije Brazila Hulk za 55 miliona eura.

Adrović, nekadašnji napadač Sutjeske, Budućnosti i Mladosti, od ove zime igra na Tajlandu. Na debiju je u prošloj rundi kvalifikacija za LŠ postigao 2:0 (pobjeda 5:0 protiv Jadanarbon iz Mjanmara), a danas je imao nezaboravno iskustvo.

Utakmicu je na stadionu Šangaja gledalo 56 hiljada ljudi, koji su sve tribine obojili u crveno.

Bonus video: