Oslabljena Budućnost popravlja rekord u Radanovićima

Budućnost će u Radanovićima tražiti devetu uzastopnu pobjedu na gostujućim terenima u prvenstvu ove sezone. Takvu seriju nema nijedan tim u crnogorskom šampionatu
77 pregleda 0 komentar(a)
Grbalj, Foto: Savo PRELEVIĆ
Grbalj, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 08.04.2011. 13:03h

Oslabljena Budućnost, bez Petra Vukčevića, golmana Dragojevića i Golubovića, a vjerovatno i bez Orahovca i Mugoše, pokušaće u Radanovićima da nastavi impresivan niz pobjeda na gostujućim terenima.

Podgoričani su, naime, slavili u gostima čak osam puta zaredom, što nijednoj ekipi u crnogorskom šampionatu do sada nije pošlo za rukom. Fantastičnana serija pobjeda na strani, koji bi sjutra mogla da se poveća na devet utakmica, dovela je Budućnost na prvo mjesto na tabeli, uprkos mnogo lošijim partijama na stadionu pod Goricom (samo dvije pobjede na posljednjih sedam utakmica).

"Lijepo je biti prvi na tabeli, ali što se tiče atmosfere u ekipi i rada na treninzima, ništa se nije promijenilo. Potpuno smo mirni. Dodatna doza pritiska svakako da postoji, jer je psihološki teže čuvati prvo mjesto na tabeli nego juriti lidera, ali igrači moraju da shvate da je to normalno i trebaju da se nose sa tim", rekao je Nenad Vukčević, pomoćni trener Budućnosti.

Serija pobjeda na gostujućim terenima počela je 16. oktobra prošle godine, pobjedom protiv Rudara u Pljevljima. Od tada su Podgoričani dobili svaki meč na strani u prvenstvu, a padali su redom: Grbalj, Mornar, Petrovac, Sutjeska, Dečić, Mladost i OFK Bar.

Sjutrašnji zadatak, međutim, vjerovatno će biti najteži, jer situacija sa povredama nije bila nikad gora.

"Petar Vukčević još nije spreman, iako smo očekivali da će moći da igra ove subote. Dragojević je obnovio povredu koljena i pitanje je koliko će morati da pauzira. Povrijedio se i Golubović, Orahovac je na jučerašnjem treningu ponovo osjetio bol u mišiću i vjerovatno neće biti u timu. Na povrede se žale Mugoša i kapiten Vuković, ali se nadamo da ćemo makar na njih moći da računamo", dodao je Vukčević uz naglasak da bi u Radanovićima bilo teško sve i da je ekipa kompletna.

"Čeka nas mnogo težak meč, iz dva razloga. Prvi je što je Grbalj izuzetno dobra ekipa, što je pokazala u prošlom kolu u Pljevljima, kada se nakon 3:0 za Rudar vratila na 3:3, iako je kasnije nesrećno izgubila meč. Drugi su razlog naše povrede, ali vjerujemo u igrače koji će biti u timu i koji spremno čekaju šansu".

Upitan da prokomentariše dešavanja u Mogrenu, koji je tokom sedmice promijenio trenera, Vukčević je istakao:

"Pratimo šta se dešava u redovima rivala za titulu, mislim da su Budvani u posljednjem momentu napravili rez i siguran sam da će se kod njih desiti neki pomak. Svaka promjena na klupi donosi nešto novo i nije dobro za nas što je Mogren promijenio trenera. Ipak, to ne mijenja naše planove, nama je drago što smo došli u situaciju da zavisimo samo od sebe", kazao je Vukčević.

Da Budućnost ne želi da se odrekne prvog mjesta, koje je jurila tačno pola godine, potvrdio je i lijevi bek Risto Radunović.

"Cijelo vrijeme smo radili na tome da budemo prvi i budite sigurni da ćemo se teško odreći prvog mjesta kada smo već uspjeli da ga se dočepamo. I u Grblju ćemo ići na pobjedu, iako nas čeka nezgodna ekipa, koja je nedavno promijenila trenera i koja je vrlo neugodna u napadu".

U timu iz Radanovića nisu zadovoljni trenutnom pozicijom na tabeli, a odmak od začelja, usljed nepovoljnog rasporeda, moraju da izbore u susretima sa vodećim ekipama. Nakon teških susreta sa Zetom i Rudarom, u kojima je osvojen samo bod, ostvarivanje pozitivnog rezultata imperativ je u duelu sa novim liderom prvoligaškog društva. Iako Budućnost opravdano drži ulogu favorita, uspjeh Grbljana, sudeći na osnovu prethodnih međusobnih utakmica, ne mora da znači da je neostvariv.

Tim iz Radanovića biće oslabljen zbog odsustvovanja povrijeđenih Bakovića i Martinovića, međutim, ostali dio ekipe, uvjeren je šef stručnog štaba Dragan Radojičić, spreman je da pruži borbeno i angažovano izdanje.

”Trenutnim položajem na tabeli nikako nismo zadovoljni i, naravno, naš zadatak je da dobrom igrom izborimo važne bodove. Dolazeći u Grbalj, naglasio sam da ova ekipa može i mora da igra ofanzivno, a takvom igrom i pobjedničkom željom rukovodićemo se i u susretu sa izuzetno jakim timom Budućnosti. Vjerujem da neće izostati koncentracije i da ćemo, uz jak motiv, izboriti željeni rezultat”, istakao je Radojičić.

Meč u Radanovićima počinje u 15.30 časova.

Bonus video: