Osmica Reala, samo bod za Atletiko

Het-trik Ronalda, po dva gola Gareta Bejla i Havijera Ernandesa, a jednom se na "Riasoru" upisao i Hames Rodriges
0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2014. 22:05h

Real je pronašao dobitnu formulu u napadu i sa 13 golova u dvije utakmice u samo četiri dana najavio da je kriza rezultata i igre prošlost.

Nakon Bazela u Ligi šampiona (5:1), Madriđani su se razigrali u Galiciji i počistili Deportivo - na “Riasoru” je bilo čak 8:2, pa je sastav Karla Anćelotija u velikom stilu prekinuo mini seriju od dva poraza u Primeri (Sosijedad i Atletiko Madrid).

Kristijano Ronaldo je načeo domaćina prekrasnim golom glavom u 29. minutu, a već u 36. je Hames Rodriges s dvadeset metara lansirao projektil u dalji ugao golmana Deportiva i meč je tu praktično bio riješen.

Portugalac je do poluvremena još jednom pogodio za 3:0, a u drugom je došao red na Gareta Bejla koji je postigao četvrti i peti pogodak za svoj tim.

"Do prvog gola utakmica je bila izjednačena, a onda je Ronaldov pogodak promijenio sve, Deportivo više nije mogao da nam parira. Zadovoljan sam reakcijom moje ekipe, jer smo na dva poraza odgovorili s 13 golova u dvije utakmice. To je velika stvar, ali sada tražim kontinuitet", rekao je Karlo Anćeloti.

Ronaldo je dao i šesti gol za “kraljevski klub” (20. het-trik u Primeri, sada ima jedan više od Lionela Mesija), a utakmica je bila stvorena da i Havijer Ernandes postigne prve golove u dresu novog kluba za konačnih 8:2.

Pogoci Ćićarita je, interesantno, oba pogotka postigao van kaznenog prostora, što mu nije uža specijalnost. Prvi je bio majstorski...

Real je tako prvi put u istoriji dao osam golova Primeri van "Santjago Bernabeua".

Atletiko se okliznuo kod kuće i stigao samo do boda protiv Selte.

Gosti su poveli u 19. minutu majstorskim golom petom Pabla Ernandesa, a preokret su režirali Žoao Miranda i Dijego Godin u posljednjih 15 minuta prvog dijela.

Činilo se da "kolćonerosi" imaju sve za novi trijumf, ali odbrana je opet zakazala, kao i protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona, pa je Nolito iz penala u 53. minutu otkinuo Madriđanima dva boda.

Rezultati

Deportivo - Real Madrid 2:8 (Medunjanin (penal) 51, Tohe 84 - Ronaldo 29, 41, 78, Rodriges 36, Bejl 66, 74, Ernandes 88, 90+2)

Atletik Bilbao - Granada 0:1 (Kordoba 39)

Atletiko Madrid - Selta 2:2 (Miranda 31, Godin 41 - Ernandes 19, Nolito (penal) 51)

Espanjol - Malaga 2:2 (Kaisedo 16, Stuani 88 - Kamaćo 53, Duda 90+3)

Nedjelja

Sosijedad - Almerija

Viljareal - Rajo

Kordoba - Sevilja

Levante - Barselona

Ponedjeljak

Hetafe - Valensija

Odigrano u petak

Elće - Eibar 0:2

Bonus video: