Osmina finala Kupa: Lovćen i Rudar nastavljaju "maraton"

0 komentar(a)
Fudbaleri Lovćena, Foto: Arhiva “Vijesti”
Fudbaleri Lovćena, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 30.09.2014. 14:22h

Samo tri dana nakon prvenstvene utakmice u Pljevljima, u kojoj je Rudar slavio sa 1:0 a Cetinjani se žalili na nedosuđeni penal, dva tima nastavljaju seriju međusonih duela - sjutra na Cetinju čeka ih prva utakmica osmine finala Kupa.

Duel na Obilića poljani ujedno je i derbi drugog kola najmasovnijeg takmičenja u kojem ostali favoriti ne bi trebalo da imaju težak zadatak: Budućnost u prvoj utakmici gostuje trećeligašu Pljevljima, dok Sutjeska igra sa Beranama, za sada najslabijim prvoligaškim timom.

Više uzbuđenja trebalo bi da bude u Budvi, gdje je Mladost favorit, ali ne apsolutni, protiv domaćeg Mogrena.

Delić: Pobjeda je imperativ

Lovćen, aktuelni osjavač Kupa, želi revanš Rudaru za poraz u prvenstvu i pobjedu pred drugu utakmicu u Pljevljima koja je na programu za tri sedmice.

"Očekujem težak meč, ali moramo biti odgovorni i odigrati bez kalkulacija. Uz takav pristup, plasman u narednu fazu takmičenja neće doći u pitanje", kaže Ivan Delić, vezista Lovćena.

Cetinjani su u Pljevljima bili oslabljeni neigranjem suspendovanog Draška Božovića, koji se vraća u tim, dok su Kosović i Vučić i dalje povrijeđeni.

"Bićemo u jačem sastavu nego prije tri dana, što će nam sigurno pomoći da dođemo do trijumfa protiv kvalitetne ekipe Rudara. Vjerujem da ćemo do nove pobjede doći uz podršku navijača", dodaje Delić.

Rudar apsolutni hit prvenstva, Pljevljaci su od devet utakmica dobili čak osam, a tu jednu što su izgubili (protiv Budućnosti) po šansama su zaslužili da dobiju. Mogu li izabranici Mirka Marića u istom ritmu da nastave u Kupu?

"Biće „tumbanja“ u prvoj postavi jer se nekoliko igrača žali na povrede, a ritam je takav da ih jednostavno moramo poštedjeti. Međutim, Lovćenu ćemo svakako suprotstaviti konkurentan sastav koji će, iako se igra na Obilića poljani, juriti pozitivan rezultat s ciljem da olakša posao u revanšu. Oni su sjajna ekipa, vidjelo se to i nedjelju u Pljevljima, i sigurno će učiniti sve kako bi se revanširali. Znamo odakle prijeti najveća opasnost, ali naše iskustvo i već prepoznatljiva disciplina u igri i strpljenje, uz odličnu formu većine prvotimaca, mogli bi i ovog puta da presude", optimistički će pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

Sutjeska i Budućnost oprezni

Lakši posao očekuje Sutjesku i Budućnost, a naročito Podgoričane - žrijeb je izabranicima Dragana Radojičića toliko olakšao posao da im je u osmini finala suprostavio trećeligaša.

"Moramo ozbiljno da priđemo utakmici. Jesmo favoriti, ali nema lakih utakmica. Poznajem ekipu Pljevalja i njihovog trenera Aničića i skrenuću pažnju igračima da ne smije da bude opuštanja. Igraćemo u kombinovanom sastavu, šansu će dobiti igrači koji se približavaju prvom timu i na njima je da je iskoriste. U krajnjem, očekujemo da prođemo", kaže Radojičić.

Sutjesku, koja u prvenstvu u stopu prati vodeći Rudar, čeka nešto teži posao od Budućnosti. Ako ni zbog čega drugog onda zbog toga što je rival - prvoligaš.

"Berane je protiv Budućnosti u subotu pokazalo da može da bude jako neugodno. Treba nam maksimalan pristup, a pobjedik će se znati tek nakon revanša u Nikšiću. Mi ćemo se potruditi da olakšamo taj revanš meč", kaže trener Rudara Mile Tomić.

Parovi

Mornar - Bratstvo

Zeta - Dečić

Grbalj - Igalo

Lovćen - Rudar

Mogren - Mladost

Berane - Sutjeska

Pljevlja - Budućnost

Ibar - Petrovac

Sve utakmice počinju u 15 časova.

Revanši su za 21 dan.

Bonus video: