Ostavljeni smo na cjedilu

Problemi Koma produbljeni su ostavkom predsjednika Milutina Simovića na kraju jesenjeg dijela prethodne sezone.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2011. 21:51h

“Nakon decenije uspjeha, u kojoj je do prethodne sezone bio crnogorski prvoligaš, a godinu je proveo i kao član elite državne zajednice Srbije i Crne Gore, te tri finala Kupa Crne Gore, sa razočaranjem mogu da kažem da je na isteku decenije od kada sam sekretar kluba, FK Kom na rubu propasti. Iako je ta decenija najuspješnija u klupskoj istoriji. Završavamo je bez uslova da počnemo pripreme za narednu sezonu”, upozorio je Nikola Nikezić.

U saopštenju, sekretar Nikezić se osvrnuo i na dešavanja u klubu u posljednjoj godini, prvoj od sticanja nezavisnosti, koju je klub proveo u drugoligaškom društvu.

"Poslije ispadanja klub je zapao u finansijske probleme i nije bio u mogućnosti da započne sa pripremama za drugoligašku sezonu. Budućnost je imala razumijevanja, pa je uz osam fudbalera koji su igrali na dvojnu registraciju, Komu pozajmila dva igrača i trenera. Uz to, dogovor je bio da Budućnost plaća troškove takmičenja, ali i nadokande fudbalerima Koma i stručnu službu, trenere, sekretara, ekonoma, ljekara i fiziopterapeuta. Budućnost je, međutim, platila troškove takmičanja ali tek jednu nadoknadu i to za avgust prošle godine. Za ostala primanja Budućnost je obećala da će ih izmiriti kada u tom klubu bude više novca. Ipak, zahvaljujući entuzijazmu angažovanih u klubu, Kom se takmičio u Kadetskoj ligi Crne Gore, a pjetlići i pioniri u Prvenstvu Srednje regije. Sve to, zahvaljujući etuzijazmu trenera mlađih selekcija i stručnoj službi kluba. Takmičenje se odvijalo bez problema jer smo duboko ubijeđeni da se preko 120 dječaka na treninzima i utakmicama mogu edukovati kako na sportskom tako i na pedagoškom planu i otrgnuti od poroka koji opterećuju mlađu populaciju uzrasta od 10 do 18 godina", rekao je Nikezić.

Problemi Koma produbljeni su ostavkom predsjednika Milutina Simovića na kraju jesenjeg dijela prethodne sezone.

"Odigrali smo do kraja zahvaljujući entuzijazmu i pomoći roditelja djece koja treniraju u Komu. Klub nema novca ni za održavanje terena i druge troškove održavanja. Sada ne postoje ni minimalni uslovi da klub počne pripreme za predstojeću sezonu. Zato obavještavam cjelokupnu sportsku javnost, simpatizere Koma, da više nijesam spreman da snosim bilo kakvu odgovornost za stanje u klubu, duboko ubijeđen da će se stanje teško poboljšati ukoliko se u rad ne uključe bivši igrači i rukovodioci kluba koji imaju nesporni autoritet na području Zlatice, Doljana, Maslina, Zagoriča drugih naselja odakle dolaze djeca da se bave fudbalom", obavijestio je Nikezić.

Bonus video: