Otac je moj heroj i moj idol: Pomiješana osjećanja i ispunjenje sna novog trenera Dinama

Njegov najveći uspjeh u karijeri stiže svega deset dana nakon velikog gubitka, smrti oca Čeda Jovićevića koji je preminuo u 68. godini
15426 pregleda 2 komentar(a)
Jovićević
Jovićević

"Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, zaista je neizmjerna radost koju osjećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost glavnog trenera", kazao je Igor Jovićević koji je od danas i službeno novi trener Dinama iz Zagreba.

Njegov najveći uspjeh u karijeri stiže svega deset dana nakon velikog gubitka, smrti oca Čeda Jovićevića koji je preminuo u 68. godini.

Cetinjanin Čedo Jovićević bio je igračka legenda Dinama, gdje je došao 1972. godine iz Lovćena i igrao deset godina.

"Emocije su pomiješane. Roditelji mi znače jako puno, gubitak tate ostavio je velikoga traga, moram se s time suočiti, sjećanje na njega nikad neće izblijediti. Ponosan sam na njega, na sve što je učinio u karijeri i na sve što je dao Dinamu u tih 10 godina. On je moj heroj, moj idol, uvijek mi je bio parametar kako se treba ponašati i koji su putevi uspjeha," kazao je.

Jovićević će na klupi "modrih" naslijediti Nenada Bjelicu s kojim je klub prošle sedmice raskinuo ugovor.

"Čuli smo se i nakon njegovog odlaska. Poštujem ga, naša je saradnja bila fenomenalna. Pratio sam svaku njegovu utakmicu, analizirao igru i to jednim dijelom prenio na svoje igrače. Bili su nam parametar kako treba da izgleda ekipa. I moram reći da smo u tome i mi uspijevali," kazao je Jovićević, koji je bio trener juniorske ekipe Dinama, sa kojom je došao do četvrtfinala Lige šampiona.

Priznao je kako mu je preuzimanje trenerske klupe Dinama ostvarenje dječačkih snova.

"Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, doista je neizmjerna radost koju osjećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost prvog trenera. U mladim danima bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine. Prije svega sam Dinamov navijač. Dakle, prije nego što sam trener, ja sam navijač. Volim Dinamo od malena, cijeli život sam tu, tata me u ove prostorije doveo dok sam imao četiri godine. I želio sam da budem trener Dinama, nije mi bilo važno kad. Samo da budem," dodao je nakon potpisa ugovora.

Bonus video: