Otišao Ranijeri, Lester se razigrao i deklasirao Liverpul

Dok su navijači prije i tokom meča pjevali Klaudiju Ranijeriju, "lisice" su u prvoj utakmici bez šarmantnog i harizmatičnog Italijana bile neprepoznatljive - energične, hrabre, atraktivne i efikasne, onakve kakve su izgledale u šampionskoj sezoni
1 komentar(a)
Vardi, Foto: Reuters
Vardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.02.2017. 22:04h

Od posljednjeg dana 2016. godine nisu pobijedili, niti postigli gol u Premijer ligi, na šest utakmica osvojili bod, došli u zonu ispadanja, a protiv Liverpula odigrali kako dolikuje šampionu Engleske i slavili 3:1.

Slučajno ili ne, tek fudbaleri Lestera odigrali su najbolju utakmicu u sezoni, nekoliko dana nakon što ih je napustio trener sa kojim su dodirnuli zvijezde.

Dok su navijači prije i tokom meča pjevali Klaudiju Ranijeriju, "lisice" su u prvoj utakmici bez šarmantnog i harizmatičnog Italijana bile neprepoznatljive - energične, hrabre, atraktivne i efikasne, onakve kakve su izgledale u šampionskoj sezoni.

Šok-terapija i smjena trenera dala je rezultat, ali je veliko pitanje da li je Kreg Šekspir, koji je preuzeo tim kao privremeno rješenje, zaista toliko dobar trener ili motivator da toliko razmrda umornu i blago nezainteresovanu ekipe, koja je u velikoj gubitničkoj seriji, ili je u pitanju potvrda teorije zavjere, kojom su se bavili pojedini engleski mediji.

Da li je, zaista, moguće da su igrači bojkotovali Ranijerija do te mjere da su čekali da ode i pokažu sve što znaju.

A pokazali su mnogo, golovima Džejmija Vardija u 28. i 60, te Danija Drinkvotera u 39. minutu stekli velikih 3:0.

Poraz je ublažio Kutinjo u 68. minutu.

Lester sada ima dva boda više od Kristal Palasa, koji je u zoni ispadanja.

Лестер - Ливерпуль 3:1. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 26 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Liverpul je ostao na petom mjestu, ali sa bodom prednosti i utakmicom više od Mančester junajteda.

Bonus video: