Otopljavanje za „ribare”

Fudbalska reprezentacija će sjutra trenirati na vještačkoj podlozi na trening kampu FK Budućnost, a u utorak i srijedu najvjerovatnije na trening kampu FSCG.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2012. 10:38h

Teren stadiona pod Goricom biće spreman za prijateljski meč Crna Gora - Island koji se igra u srijedu.

Iako je start domaćeg šampionata pomjeren za 14 dana zbog velikih sniježnih padavina koje su paralisale Crnu Goru, Podgorica nema baš tolikih problema sa snijegom (iako rekordnim), makar ne na duži period.

Uostalom, znatno toplije vrijeme u posljednja tri dana značajno pomaže radnicima JP Gradski stadion, koji su već uz pomoć prskalica i drugih pomagala ubrzali otopljavanje većeg dijela sniježnog pokrivača koji je bio prekrio teren podgoričke arene.

Juče, šest dana uoči prve utakmice na Gradskom stadionu u 2012. godini, snijeg je bio uklonjen (ili otopljen) sa većeg dijela travnjaka. Malo više snijega još uvijek ima oko gola ispod južne tribine, gdje manje dopire sunce, ali je planirano da mehanizacija ukloni namete i sa tog dijela terena.

Snijeg će u najgorem slučaju biti prebačen na donji sprat južne tribine stadiona, koja u tom slučaju ne bi bila otvorena za utakmicu.

Fudbalska reprezentacija će sjutra trenirati na vještačkoj podlozi na trening kampu FK Budućnost, a u utorak i srijedu najvjerovatnije na trening kampu FSCG.

Meč protiv “ribara” igra se u srijedu veče u 18 časova. Za Crnu Goru biće to prva prijateljska utakmica u godini, a za Island druga - četa Larsa Lagerbeka poražena je juče u Osaki od Japana (3:1).

U Podgoricu, međutim, letom iz Rejkavika stižu fudbaleri koji nisu putovali u Japan.

Galerija

Bonus video: