Ovako izgleda najbolji tim od igrača koji nisu bili dovoljno dobri za Mundijal

Među putnicima na Mundijal nema brojnih asova, koji su se, pomalo neočekivano, našli van kombinacija, nisu bili dovoljno dobri, ili se nisu uklapali u planove selektora
2 komentar(a)
gece, Foto: Reuters
gece, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2018. 17:36h

Svi učesnici Svjetskog prvenstva, selektori 32 reprezentacije otvorili su karte, saopštili ili konačne spiskove od 23 igrača, ili širu listu kandidata za odlazak u Rusiju.

Posljednji su to uradili treneri dvije velesile - Žulen Lopetegi (Španija) i Horhe Sampaoli (Argentina).

Među putnicima na Mundijal nema brojnih asova, koji su se, pomalo neočekivano, našli van kombinacija, nisu bili dovoljno dobri, ili se nisu uklapali u planove selektora.

Najveće iznenađenje kada su golmani u pitanju je izostavljanje Džoa Harta sa liste engleskog nacionalnog tima. Hart možda nije tako dobar kao što je bio nekada, ali vjerovalo se da će biti među trojicom izabranih. Garet Sautgejt je izabrao Batlenda, Pikforda i Poupa.

Kada je riječ o odbrambenim igračima, Žulen Lopetegi je iznenadio izostavljanjem Markosa Alonsa, sjajnog bočnog igrača Čelsija. Prednost je dobio Arsenalov Monreal.

Žoao Kanselo je imao dobru sezonu u Interu, ali nije zaslužio poziv u portugalski tim.

U Francuskoj nije bilo mjesta za Ajmerika Laporta, najskuplje pojačanje u istoriji Mančester sitija, odličnog Klemena Lenglea iz Sevilje, vjerovatno budućeg igrača Barselone. Didije Dešan je pozvao veterana Adila Ramija i mladog Persnela Kimpembea.

Selektor Belgije Roberto Martines šokirao je javnost odlukom da ne pozive Rađu Naingolana, vezistu Rome, koji je odmah objavio da završava karijeru u nacionalnom timu...

Joakim Lev se odrekao Marija Gecea, strijelca gola za titulu prije četiri godine u Brazilu, kao i Emrea Džana, koji je, doduše, još povrijeđen.

Lopetegi je otpisao Seska Fabregasa, ali i Havija Martinesa i Serđija Roberta.

Otpisao je i Alvara Moratu, a prednost u napadu dao Rodrigu iz Valensije i Jagu Aspasu iz Selte.

Ipak, najveće iznenađenje je priredio Horhe Sampaoli, selektor Argentine, koga Mauro Ikardi ni sa 29 golova u Seriji A nije ubijedio da zaslužuje da bude u sastavu "gaučosa". Svjetski mediji spekulišu da se Ikardija nije odrekao Sampaoli već Leo Mesi.

Karim Benzema odavno nije u kombinaciji za sastav Francuske, nakon afere sa eksplicitnim snimcima Matjea Valbuene, ali Didije Dešan nije pozvao ni Aleksandra Lakazeta i Antonija Marsijala...

Ovako bi mogao da izgleda najbolji sastav od igrača koji su mogli, a neće nastupiti na Mundijalu:

Hart - Markos Alonso, Laport, Lengle, Kanselo - Naingolan, Gece, Fabregas - Ikardi, Morata, Benzema.

Bonus video: