Ovo je najbolji tim Telekom 1. CFL u prošloj sezoni

Janjušević, Ognjanović, Simović, Mijušković, Radišić, Vlahović, Kato, Božović, Vujović, Knežević i Milić, obilježili sezonu 2014/15. po izboru njihovih kolega, fudbalera
105 pregleda 6 komentar(a)
SPFCG, Foto: Zoran Đurić
SPFCG, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.07.2015. 21:33h

Selektori i novinari su izabrali širi spisak, fudbaleri glasovima napravili „filter”.

Danas je krug zatvoren - Savez sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore proglasio je idealni tim Telekom 1. CFL u sezoni 2014/15.

Igrači su glasali za kolege, a po izboru fudbalera iz 12 prvoligaških timova, prošlu sezonu su obilježila sljedeća jedanaestorica: Ivan Janjušević na golu, Dejan Ognjanović, Nemanja Mijušković, Janko Simović i Mirko Radišić u odbrani, Nedeljko Vlahović, Kohei Kato i Draško Božović na sredini, te Goran Vujović, Bogdan Milić i Ivan Knežević u napadu.

Izbor idealnih 11 domaćeg šampionata postao je tradicionalan, ovo je druga godina zaredom kako se biraju najbolji, a svečana ceremonija uručenja prizanja održana je sinoć u hotelu „Ramada” u Podgorici.

"Kao što smo najavili još prošle godine, izbor će postati tradicionalan, sada samo nastavljamo ono što je praksa u većini evropskih zemalja. Fudbalerima najviše znače priznanja koja dobiju od svojih kolega sa terena i to daje posebnu draž izboru", kazao je predsjednik SPFCG Željko Janović, koji se zahvalio Fudbalskom savezu Crne Gore sa kojim, kako je naveo, Sindikat ima odličnu saradnju.

"Malo mi je krivo što predstavnici klubova, čast izuzecima, nisu našli za shodno da se pojave na svečanosti, ili da makar odgovore na naš poziv", dodao je Janović.

Sjajna organizacija ceremonije dodjela priznanja, uz izvrsne video i grafičke efekte, pokazala je da SPFCG izrasta u ozbiljnu organizaciju.

Nekoliko igrača, uglavnom članova šampionskog sastava Rudara, nisu juče primili plaketu jer su na pripremama sa svojim klubom, ali su se prisutnima obratili putem video poruke.

Najljepši dio ceremonije dogodio se na kraju, kada je izabran 11. igrač - prizanje umjesto Gorana Vujovića, novog napadača ruskog Arsenala iz Tule, primio je njegov trogodišnji sin Nikša.

Ivan Janjušević, doskorašnji golman Sutjeske, te vezista Rudara Nedeljko Vlahović, jedini su fudbaleri koji su dvije godine zaredom birani u najbolji tim.

"Hvala kolegama, fudbalerima, koji su me drugu sezonu zaredom uvrstili u najbolji tim. Veliku zahvalnost dugujem i mojim saigračima, kao i fudbalskom klubu Rudar. Želim i da pohvalim ljude iz SPFCG, koji rade sjajan posao", kazao je Vlahović u video poruci.

SPFCG je najavio i brojne druge aktivnosti u kojima učestvuje u okviru krovne organizacije FIFPro - „Pokaži crveni karton rasizmu”, „Reci ne namještanju”, kao i izbor najboljeg tima na svijetu, gdje glasaju i naši fudbaleri...

Bonus video: