Ovo je ta sezona!? Liverpul nokautirao Siti za veliki korak ka tituli

"Redsi" slavili u derbiju 3:1 za devet bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona
11115 pregleda 8 komentar(a)
"Redsi" pokazali da su trenutno najbolj tim na Ostrvu, Foto: Reuters
"Redsi" pokazali da su trenutno najbolj tim na Ostrvu, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.11.2019. 21:15h

Prošlo je 30 godina od kada Liverpul nije osvojio titulu i izgleda da je konačno došla sezona u kojoj velikan iz grada Bitlsa može i mora da skine prokletstvo.

"Redsi" su u okršaju dvije ponajbolje evropske ekipe savladali Mančester siti 3:1 i nakon 12 kola imaju ogromnu prednost na tabeli - čak devet bodova.

Da li Liverpul sada ima sve što je potrebno?

Reklo bi se da ne postoji ta sila koja može da zaustavi mašineriju Jirgena Klopa ove sezone...

"Građani" su pokušali jakim ritmom na startu, ali na "Enfildu" su naišli na zamku - Fabinjo je u 6. minutu sa 25 metara donio prednost, a potvrdio je Mohamed Salah već u 13.

Bilo je i sumnje zbog akcije koja je prethodila prvom pogotku, jer je četrdesetak sekundi ranije Aleksander-Arnold igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali VAR nije pomogao aktuelnom šampionu.

<>

Siti je stvarao šanse u prvom poluvremenu (Aguero dva puta, Sterling, Anhelino je pogodio stativu), a Liverpul je imao odgovor na sve...

Kada je Sadio Mane početkom nastavka glavom povisio na 3:0 postalo je jasno da tim Pepa Gvardiole više ne može da se vrati u utakmicu, uprkos tome što je smanjio preko Bernarda Silve, čak i prijetio do dođe do 3:2.

Siti je sada četvrti na tabeli, jer su ga jučerašnjim pobjedama preskočili Lester i Čelsi.

Bonus video: