Ozil spasao Real, Sitiju samo remi protiv Ajaksa

"Milioneri" su dva puta vodili (Rojs i autogol Arbeloe), dok je, pored Ozila, strijelac za Real bio Pepe...
77 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2012. 22:07h

Borusija Dortmund zaista nema sreće - i drugo gostovanje u grupi smrti je morala da se zadovolji remijem iako je u oba slučaja vodila gotovo do posljednjih sekundi...

Nedavno je dva boda "milionerima" zakinuo Mančester siti, a ovog puta je isto uradio i Real - junak Madrida je bio Mesut Ozil, koji je pogodio iz maestralno izvedenog slobodnog udarca u 89. i time oživio šanse "merengesa" da se do kraja bore za prvo mjesto.

Navijači su bili u delirijumu, igrači takođe, ali je Žoze Murinjo ostao hladan kao stijena u trenutku kada je zahvaljujući Ozilu Real izbjegao već viđen poraz...

"Spas je došao u posljednji čas i donio ga je osporavani Ozil”, napisao je madridski "As".

Esijen i Kaljehon promijenili sve

Iako je Real tek u 89. došao do boda, ipak ga je i zaslužio poslije totalne ofanzive u drugom poluvremenu.

Murinjo je morao da mijenja nakon prednosti gostiju od 2:1 i velike dominacije u prvom dijelu, a izmjene Mikael Esijen i Alehandro Kaljehon su bile prave (ušli umjesto Luke Modrića i Gonsala Iguaina), čak je ovom drugom i poništen gol na samom početku nastavka koji je čini se bio regularan.

"Postigli smo tri gola, a nismo pobijedili. Vidio sam snimak na televiziji i bio je gol Kaljehona. Naravno da nisam srećan", rekao je Murinjo.

Borusija je prethodno vodila golovima Marka Rojsa (200. koji je Real primio u Ligi šampiona) i autogolom Alvara Arbeloe, a između ta dva pogotka je strijelac bio i Pepe na asistenciju Ozila.

Njemački predstavnik je tako i nakon devet i po godina ostao bez pobjede u gostima u Ligi šampiona - posljednji put je Borusija slavila protiv Milana u martu 2003. godine kada je presudio Jan Koler.

"Nisam smio ni da gledam posljednji šut Ozila. Nažalost, primili smo gol... Bio je ovo duel dva velika protivnika. U prvom poluvremenu smo bili jako dobri, u nastavku povučeni, ali tako je to kada igrate u Madridu. Ne možete baš sve da se pitate", kazao je trener Borusije Jirgen Klop.

Manćini i "građani" mali za Evropu

A valjda je i sada postalo jasno koliko je Mančester siti nemoćan u Ligi šampiona, jer je Ajaks i na "Itihadu" potvrdio da nije slučajno ponizio engleskog šampiona prije dvije sedmice u Amsterdamu.

"Kopljanici" su vodili sa 2:0 poslije 17 minuta (strijelac Sjem de Jong), a domaćin se spasavao golovima Jaje Turea i Serhjia Aguera.

I taj bod je, međutim, premalo - Siti je trenutno posljednji u grupi sa dva boda manje od trećeplasiranog Ajaksa, a pet i šest od dva prvoplasirana tima.

Čak je elitno takmičenje prežalio i Roberto Manćini.

"Kako sada izgleda, to bi bilo to sa Ligom šampiona. Da li nas interesuje Liga Evrope? Da, probaćemo da budemo treći", istakao je Manćini, koji je nakon meča imao verbalni sukob sa sudijama.

Malaga i Porto u osmini finala

Dva tima koja su prebrinula brige oko prolaska dalje su Malaga i Porto.

Španski predstavnik je remizirao u Milanu (1:1, to mu je prvi gol koji je primio u Ligi šampiona), dok je Porto odigrao bez golova u Kijevu.

"Ponos - eto to osjećam nakon ova četiri meča u kojima smo izgarali, željeli da se nadigravamo", jasan je bio trener Malage Mauricio Pelegrini.

Arsenalu nije bilo dovoljno ni vođstvo od 2:0 u Gelzenkirhenu, pa je na kraju strahovao i za remi, dok je u Parizu viđen šou Zlatana Ibrahimovića - bio je asistent sva četiri gola protiv Dinama iz Zagreba.

Pogađali su redom Tijago Silva, Blez Matuidi, Žeremi Menez i Giljom Oro. Fatos Bećiraj je meč na "Parku prinčeva" odgledao sa klupe, dok Luka Đorđević nije učestvovao u porazu Zenita od Anderlehta.

GRUPA A

Dinamo K. - Porto 0:0

PSŽ - Dinamo Z. 4:0 (Aleks 16, Matuidi 61, Menez 65, Oro 80)

Tabela: Porto 10, PSŽ 9, Dinamo K. 4, Dinamo Z. 0.

GRUPA B

Šalke - Arsenal 2:2 (Huntelar 45+2, Farfan 67 - Volkot 18, Žiro 26)

Olimpijakos - Monpelje 3:1 (Maćado 4, Greko 80, Mitroglu 82 - Belhanda 66 (penal).

Tabela: Šalke 8, Arsenal 7, Olimpijakos 6, Monpelje 1.

GRUPA C

Milan - Malaga 1:1 (Pato 73 - Eliseu 40)

Anderleht - Zenit 1:0 (Mbokani 17)

Tabela: Malaga 10, Milan 5, Anderleht 4, Zenit 3.

GRUPA D

Real M. - Borusija D. 2:2 (Pepe 34, Ozil 89 - Rojs 28, Gece 45)

Mančester siti - Ajaks 2:2 (Ture 22, Aguero 74 - De Jong 10, 17)

Tabela: Borusija D. 8, Real M. 7, Ajaks 4, Mančester siti 2.

Galerija

Bonus video: