Paderborn u Bundes ligi, Grojter Firt ide u baraž

Uspjeh Paderborna dobija na važnosti ako se zna da mu godišnji budžet iznosi svega šest miliona eura, na primjer polovinu od plate koju Frank Riberi dobija u Bajernu
0 komentar(a)
Paderborn, Foto: Reuters
Paderborn, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2014. 20:28h

Kelnu, koji je prije skoro mjesec obezbijedio povratak u Bundes ligu, pridružio se i Paderborn - klub iz Sjeverne Rajne-Vestfalije zaigraće prvi put u elitnom takmičenju u istoriji.

Paderborn je u posljednjem kolu pobijedio Alen sa 2:1 i obezbijedio drugo mjesto ispred Grojter Firta (s dva boda više) koji ide u baraž.

Uspjeh Paderborna dobija na važnosti ako se zna da mu godišnji budžet iznosi svega šest miliona eura, na primjer polovinu od plate koju Frank Riberi dobija u Bajernu.

"Zaslužili smo da slavimo, u ovom trenutku ne razmišljamo o narednoj sezoni. Rano je za to", rekao je trener Paderborna Andre Brajtenrajter.

Keln, trostruki prvak Njemačke (posljednji put daleke 1978. godine), opravdao je ulogu favorita u Cvajti, pa se nakon dvije godine vratio tamo gdje mu je i mjesto, dok Grojter poslije 12 mjeseci ima priliku da se opet domogne Bundes lige, ali na tom putu mora da eliminiše jednog od velikana njemačkog fudbala - HSV.

Iz Bundes lige su ispali Nirnberg i Braunšvajg.

Bonus video: