Pakleni finiš Bazela i Marseja

Velikani pali u samom finišu - golovi Štokera i Ajua bacili Bavarce i Milaneze na koljena...
0 komentar(a)
Bazel, Foto: Beta AP
Bazel, Foto: Beta AP
Ažurirano: 22.02.2012. 22:23h

Bazel i Marsej sanjaju senzaciju, a nakon čudesnog finiša u oba meča su za korak i bliže četvrtfinalu Lige šampiona - Švajcarci su savladali veliki Bajern, a Francuzi srušili Inter i produbili krizu koja trese milanski klub.

Inter, dakle, nije odolio u Marseju, pa je duel na „Velodromu” potvrdio krizu i zadao nove probleme Klaudiju Ranijeriju, možda ga i otpisao, jer je samo pitanje dana kada će da dobije otkaz...

Igra Italijana ni večeras nije bila evropska, iako je Ranijeri makar u jednoj stvari u najavi meča bio u pravu - Inter mnogo ozbiljnije djeluje u Ligi šampiona nego u Seriji A, bez obzira što ni sinoć u Francuskoj (sem dvije šanse Dijega Forlana i Maura Zaratea) nije uradio ništa posebno.

A onda je grubo kažnjen u 93. minutu golom Andrea Ajua poslije kornera Valbuene.

“Aju srušio Inter”, bio je naslov na „Gazeti” koji će možda opet da se aktivira za dvije sedmice kada Inter bude na koljenima.

Ako se do tada ne desi neko čudo, pa Ranijeri (ili bilo ko drugi na klupi) ne pronađe čarobnu formulu za izlazak iz provalije.

„Aju kaznio Ranijerija”, istakao je „Korijere delo sport” i time praktično pozdravio trenera Intera...

A pred revanš mora da drhti i Bajern, tim koji je u prvom dijelu sezone gazio sve redom, a sada je potpuno izgubio kompas.

Bavarci nisu bili dovoljno jaki da sačuvaju gol u Bazelu i da povećaju šanse da dođu do četvrtfinala, a samim tim i produže san o finalu na svom terenu.

Bazel, s druge strane, pokazuje da u fudbalu ništa nije slučajno i da to što je prošao grupu u kojoj je ispao Mančester junajted ne može da se smatra senzacijom.

Opet se pokazalo da Bajern bez Bastijana Švajnštajgera nije toliko moćan, pa mu nije pomogao ni tandem Arjen Roben - Frank Riberi, kao ni Mario Gomes, jer jednostavno u ovom trenutku u timu Jupa Hajnkesa ništa ne štima.

Sve je od starta meča mirisalo da tim iz Minhena mora svoju šansu da čeka za dvije sedmice na „Alijanc areni”, a za pasivnu igru ga je kaznio rezervista Valentin Štoker u 86. minutu za erupciju oduševljenja na „Sent Jakob parku”.

„Bio je to još jednom skromni Bajern”, kritički je nastrojen njemački „Bild”.

Marsej - Inter 1:0

Marsej - Stadion „Velodrom”. Sudija: Čunejt Čakur (Turska). Strijelac: Andre Aju u 93. minutu. Žuti kartoni: Dijavara (Marsej), Stanković, Zarate, Kivu (Inter).

Marsej (4-2-3-1): Mandanda - Acpilikueta (Fani), Dijavara, N'kulu, Morel - Dijara, Šejru (Kabore) - Amalfitano, Valbuena, A. Aju - Brandao (Dž. Aju).

Inter (4-2-3-1): Žulio Sezar - Majkon (Nagatomo), Lusio, Samuel, Kivu - Zaneti, Kambijaso - Stanković, Zarate (Obi), Snajder - Forlan.Bazel - Bajern 1:0

Bazel - Stadion „Sent Jakob park”. Sudija: Nikola Ricoli (Italija). Strijelac: Štoker u 86. minutu. Žuti kartoni: Abraham (Bazel), Miler, Rafinja (Bajern).

Bazel (4-4-2): Šomer - Štajnhofer, Abraham, Dragović, Park - Hugel, Džaka, Šaćiri (Zua Daogari), F. Frej (Štoker) - Štreler, A. Frej (Kabral).

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Rafinja, Boateng, Badštuber, Lam - Timoščuk, Alaba - Kros (Olić), Roben, Riberi (Miler) - Gomes.

Bonus video: