Pamić je dao sebe Titogradu, bićemo još bolji u 2019. godini

Kapiten OFK Titograda Mirko Raičević sumirao polusezonu koju je njegov tim završio na diobi drugog mjesta
928 pregleda 2 komentar(a)
Igor Pamić, Foto: Filip Roganović
Igor Pamić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.12.2018. 12:16h

Ulazak OFK Titograda novu u sezonu, prvu pod starim imenom, bio košmaran - bolna eliminacija iz Evrope od B36 Toršavna sa Farskih Ostrva učinila je da klub već sredinom jula promijeni trenera.

Umjesto Aleksandra Miljenovića je stigao hrvatski stručnjak Igor Pamić i gledajući s ove vremenske istance - Titograd se stabilizovao. Klub sa Starog aerodroma završio je polusezonu na diobi drugog mjesta sa četiri boda manje od lidera Sutjeske.

- Imali smo dobru polusezonu, a možda je mogla da bude i bolja - kaže kapiten podgoričkog tima Mirko Raičević.

Bolja, zato što je Titograd bio i lider crnogorskog šampionata, u prvih devet kola je imao skor od šest pobjeda i tri remija. Sve to prije nego što je uslijedila crna serija i niz od pet utakmica bez trijumfa (četiri poraza i remi).

750 minuta u prvih 17 utakmica u prvenstvu ove sezone je igrao Mirko Raičević. U sedam mečeva je bio u startnoj postavi, a postigao je i jedan pogodak - pobjedonosni protiv Zete u trijumfu od 2:1

- Promijenili smo trenera desetak dana pred početak prvenstva, nije bilo lako vratiti se nakon šoka i eliminacije od ekipe sa Farskih Ostrva protiv koje smo olako shvatili dvomeč. Trebalo nam je vremena da se pronađemo, ali zaista nam je trener mnogo pomogao, od prvog dana je dao sebe Titogradu i imao jasnu ideju kako treba da igramo - kaže Raičević.

Titograd je u početku igrao tvrd fudbal, jedan gol je maltene rješavao stvari.

- Znali smo, uprkos dobroj seriji, da će poraz doći. Morali smo da budemo spremni na to. Bili smo ekipa koja teško prima golove, a onda je došla povreda štopera Balše Banovića, koja je mnogo uticala na našu sigurnost, ali i način igre. Odjednom smo postali ranjivi - istakao je Raičević.

Pamić je, smatra Raičević, u tim momentima pokazao kakav je trener.

- Mnogo je pričao s nama, govorio je da ga najviše zanima kako ćemo reagovati na prvi poraz. Onda smo izgubili od Rudara, a odmah potom u Kupu savladali Petrovac. To nam je svima značilo, ali je kasnije došla mnogo bolja igra, a slabiji rezultati - prisjeća se Raičević.

Titograd je potom eliminisan iz Kupa, u prvenstvu je gubio bodove u kontinuitetu, a tabela je bila nemilosrdna. Sve do posljednjih 20 dana kada je Pamićev sastav spojio igru i rezultate, što ga je i dovelo do diobe drugog mjesta sa Zetom.

- Posljednjih sedam-osam kola smo zaista igrali odlično, stvarali mnogo šansi, istina i promašivali. Neke utakmice nismo dobili spletom okolnosti, ali mislim da od svih ekipa u prvenstvu ova pauza najmanje nama odgovara, jer smo bili u top formi - rekao je iskusni vezista.

U nastavku sezone, Titograd ima velike ambicije.

- Mislim da imamo dobar tim, dobre mlade igrače, koji su pokazali dosta u prvom dijelu sezone. Vjerujem da ćemo biti bolji nakon što odradimo kompletne pripreme s Pamićem, a što se tiče ambicija - one su najveće. Ipak, nije lako juriti Sutjesku, koja je model za sve klubovi u Crnoj Gori kako treba da rade. Trener Nikšićana Nikola Rakojević ima povjerenje i iz toga dolazi kontinuitet i igara i rezultata. Sutjeska je favorit, a mislim da mi možemo da budemo makar drugi, iako isto vjerovatno misle i Budućnost i Zeta - zaključio je Raičević.

Bliži se kraj igračke i početak trenerske karijere

Mirko Raičević ima 36 godina, ali daleko od toga da nije bio od koristi OFK Titogradu u prvom dijelu sezone u kojem je odigrao 17 utakmica.

Ipak, kako priznaje, bliži se kraj igračke karijere u kojoj je nastupao i za Budućnost, ukrajinske Zorju, Černomorec, Hoverlu... Igrao je i za reprezentaciju Crne Gore, bio je član prvog crnogorskog fudbalskog tima, na istorijskom meču protiv Mađara 2007.

- I ljetos sam bio blizu da završim igračku karijeru, tako sam bio planirao. Polako dolazi vrijeme i za to... Ali, učim za trenersku A licencu, koju bi trebalo da dobijem u martu, aprilu ove godine - rekao je Raičević.

- Tu sam za OFK Titograd, da pomognem koliko budem mogao. A kasnije idem u trenere.

Bonus video: