Pao rekord: Deseta uzastopna pobjeda Rome!

Roma pobijedila Kjevo sa 1:0 golom Borijela u 68. minutu i desetom uzastopnom pobjedom na startu srušila rekord Kapelovog Juventusa iz 2005. godine
12 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2013. 22:26h

Istorija italijanskog fudbala ispisana je večeras u Rimu - Roma je savladala Kjevo sa 1:0 i desetom uzastopnom pobjedom zabilježila najbolji start u Seriji A ikada!

Više niko neće pričati o Kapelovom Juventusu 2005. godine (devet pobjeda na startu), niti raspravljati o tome da li je zbog afere "kalćopoli" rekord validan ili ne.

Od večeras, samo je jedan rekorder, najbolji i neprikosnoven!

Momci Rudija Garsije uradili su nezamislivo, prije početka sezone niko ih nije svrstavao u ozbiljne kandidate za titulu, sve oči italijanske (i evropske) fudbalske javnosti bile su uperene ka Torinu i Napulju.

Ali, svijetla pozornice sada obasjavaju Vječni grad. Fudbaleri Rome ne samo da su pomjerili granice italijanskog fudbala, već su sebe definitivno kandidovali u glavnog favorita za Skudeto, bez obzira što je do kraja ogromnih 28 kola, a prednost u odnosu na Juventus i Napoli i nije tako velika (pet bodova).

Garsija je bio u pravu, "vučica" je protiv Kjeva odigrala možda i najtežu utakmicu od početka sezone. Ali, da bi jedna ekipa bila šampion, mora da dobija i takve mečeve. U čvrstoj utakmici bez mnogo prilika presudio je gol Marka Borijela, glavom na centaršut Lorencija u 68. minutu.

Nakon što su u dosadašnjih deset kola dobijali mečeve na mnogo načina - i nakon preokreta (Parma), i sa igračem manje, i golovima u samom finišu, Rimljani su dobili i jednu utakmicu u kojem su morali i da kradu vrijeme kako bi sačuvali 1:0.

Ali, opasnosti nije bilo, Kjevo nije slučajno posljednji na tabeli, pa je slavlje u Rimu moglo je počne...

Galerija

Bonus video: