Parma u problemu: Zbog pokušaja namještanja ništa od Serije A?

U klubu sa „Enio Tardinija” su, međutim, ubijeđeni da neće biti kažnjeni i da će opet igrati u Seriji A. Zato su danas uz osmjehe počeli medicinski pregledi pred sjutrašnji start priprema
54 pregleda 0 komentar(a)
Parma, Foto: Parmacalcio1913.com
Parma, Foto: Parmacalcio1913.com
Ažurirano: 05.07.2018. 18:36h

Uzbuna u Italiji - Parma bi mogla da bude izbačena iz Serije A?! Klubu prijeti ozbiljna kazna jer je sportski tužilac podigao optužnicu zbog sumnje da su „krstaši” pokušali da namjeste ključni meč prošle sezone.

Slučaj je baziran na porukama koje je napadač Parme Emanuele Kalajo poslao fudbalerima Specije uoči utakmice posljednjeg kola Serije B. „Krstaši” su u tom meču slavili sa 2:0 i izborili povratak u elitu samo tri godine nakon što su zbog bankrota izbačeni u četvrti rang takmičenja.

Fudbalski savez Italije je saopštio da je Kalajo optužen da je pokušao da utiče na ishod utakmice tako što je od igrača Specije Filipa de Kola i Klaudija Tercija tražio da ne „zapinju previše”.

Kalajo se direktno tereti za pokušaj namještanja, dok će Parma kao klub snositi indirektnu odgovornost ako se krivica dokaže pred sportskim organima saveza.

Prvostepena presuda bi trebalo da bude donijeta 17. jula, a ako Parma bude kažnjena, u Seriji A će zaigrati Palermo, koji je u finalu baraža izgubio od Frozinonea.

U klubu sa „Enio Tardinija” su, međutim, ubijeđeni da neće biti kažnjeni i da će opet igrati u Seriji A. Zato su danas uz osmjehe počeli medicinski pregledi pred sjutrašnji start priprema.

Bonus video: