Junajted u Beogradu prekinuo crni niz, Pepe za preokret Arsenala

Beograđani su oštećeni, jer im nije suđen očigledan penal
7974 pregleda 18 komentar(a)
Umar Sadik i Hari Megvajer na utakmici u Beogradu, Foto: Beta/AP
Umar Sadik i Hari Megvajer na utakmici u Beogradu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.10.2019. 22:55h

Mančester junajted je prekinuo crni niz od 11 mečeva bez pobjede u gostima, dug sedam mjeseci, ali teško da je koga ubijedio da ima kvalitet za velika djela.

„Crveni đavoli” su savladali Partizan u Beogradu (1:0) golom Antonija Marsijala u 43. minutu iz penala, ali su imali i sreće i naklonosti sudije da sačuvaju prednost.

Beograđani su dominirali, pogodili stativu, imali nekoliko zicera, a španski arbitar Havijer Estrada nije sudio čisti penal nakon što je Brendon Vilijams igrao rukom poslije šuta Nemanje Miletića.

U istoj grupi (L), AZ Alkmar je savladao Astanu čak 6:0 i preuzeo Beograđanima 2. mjesto u grupi.

Vitorija Gimaraeš je bila na pragu velike senzacije u Londonu, dva puta vodila, ali se Arsenal izvukao i preokrenuo na 3:2. Heroj je bio najskuplji igrač u istoriji "tobdžija", Nikola Pepe, koji je u 80. i 92. minutu pogodio iz slobodnih udaraca.

Poslije tri kola, svih devet bodova ima još samo Sevilja. Andalužani su se mučili u 1. poluvremenu, ali su u nastavku pogađali Franko Vaskes (dva puta) i Munir el Hadadi za sigurnih 3:0 protiv Didelanža.

U jednom od derbija večeri, Borusija Menhengladbah je golom Larsa Štindla iz nepostojećeg penala u 95. minutu uzela bod protiv Rome na „Olimpiku”.

I drugi njemački predstavnik je remizirao nakon gola u nadoknadi, ali je tugovao - Volfsburg je vodio 2:0 u Belgiji, da bi Gent golovima Ukrajinca Romana Jaremčuka u 41. i 94. minutu stigao do boda (2:2).

Seltik je preokrenuo protiv Lacija i slavio 2:1, a jedan navijač domačih je čak i pao preko ograde nakon gola Kristofera Žilijena za pobjedu u 89. minutu. Nije mu bilo ništa, ali je bilo simpatično...

Bešiktaš je gubio od Brage, potom izjednačio i imao penal za preokret, ali je Adem Ljajić, koji ga hje i izborio, pogodio stativu.

To je kaznio Vilson Eduardo i nanio turskom velikanu čak šesti poraz u posljednjih devet utakmica!

Slovan, koji je ispao od Sutjeske u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, vodio je od 11. minuta golom Andraža Šporara, ali je Volvs preokrenuo preko Romena Saisa u 58. i Raula Himenesa u 64. minutu.

Bonus video: