Partizan pobijedio Crvenu zvezdu, junak Jojić

Nakon trijumfa u 144. "vječitom" derbiju" crno-bijeli dva kola prije kraja sezone imaju pet bodova više od Crvene zvezde
21 komentar(a)
Partizan, Foto: Beta
Partizan, Foto: Beta
Ažurirano: 18.05.2013. 20:29h

Fudbaleri Partizana na korak su od odbrane titule prvaka Srbije pošto su večeras na domaćem terenu savladali jedinog konkurenta Crvenu zvezdu sa 1:0, u derbi utakmici 28. kola nacionalne Superlige.

Partizan sada, dva kola prije kraja, imaju pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu.

Pobjednika je odlučio Miloš Jojić sjajnim golom iz slobodnog udarca u 90. minutu, pa su "crno-bijeli" potvrdili dominaciju u Srbiji, jer su na pragu šeste uzastopne titule u Srbiji, ukupno 25. čime bi se izjednačili sa Zvezdom.

"U prvom poluvremenu pomalo oprezni, nije bilo baš lijepo za gledanje. Zvezda je imala jednu prečku i poslije toga ništa. U drugom se popravili, više igrali, tražili prostor. Iznenadili smo Zvezdu sa visokim pritiskom, nisu očekivali da budemo tako agresivni. Ovo je istorijska pobjeda za naš klub", rekao je trener Partizana Vuk Rašović, poslije debija u vječitim derbijima.

Partizan je večeras prekinuo i neugodan niz od četiri uzastopna poraza u duelima sa Crvenom zvezdom.

Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto ocijenio je da su detalji odlučili utakmicu i naveo da je sudija Milorad Mažić morao da zaustavi igru prije faula nad Lazarom Markovićem koji je prethodio golu crno-bijelih.

"Teško nam je da ovako izgubimo nakon rada u posljednjih osam pobjeda. Došli smo u situaciju da možemo do titule, a sada smo izgubili. Mislim da faul nad Markovićem nije postojao, pošto je u tom trenutku Maksimović bio na zemlji, sudija je morao da zaustavi igru", kazao je Sa Pinto.

Uhapšena 104 navijača, više tuča prije i poslije utakmice

Pripadnici beogradske policije uhapsili su više od 100 navijača Partizana i Crvene zvezde, od čega čak 25 onih koji nisu državljani Srbije, prije, za vrijeme i poslije odigravanja utakmice, rečeno je večeras agenciji Beta u MUP-u Srbije.

Prema procjenama policije, utakmici je prisustvovalo 26.000 navijača oba tima, a zbog raznih djela u policijske prostorije privedene su 104 osobe, od čega je bilo 20 državljana BiH, četvorica Rusa i jedan Grk.

"Ukupno 20 osoba obratilo se u toku večeri Urgentnom centru radi pružanja ljekarske pomoći. Kod šest osoba su konstatovane lakše tjelesne povrede, a kod ostalih je utvrđivanje stepena povrede u toku. Jedan pripadnik Policijske brigade je povrijeđen, ali se još ne zna težine povrede", rečeno je u Birou MUP-a za saradnju sa medijima.

Protiv 45 privedenih podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a podnijeta je i jedna krivična prijava.

Oduzeto je više baklji, topovskih udara, molotovljevih koktela i mnoštvo drvenih i metalnih palica.

Osim masovnih tuča u Železniku, na Pančevačkom putu i ispred stadiona Partizana prije utakmice, u policiji kažu da je došlo i do nekoliko manjih incidenata.

Prilikom udaljenja navijača koji nisu imali karte ispred sjeverne tribine stadiona lakše su oštećena četiri parkirana vozila, od kojih je jedno policijsko.

Po završetku utakmice, navijači Crvene zvezde zapalili su neutvrđeni broj stolica na tribini, koje su ugašene intervencijom vatrogasaca.

Navijači Partizana su prije utakmice oštetili jedan autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 17, dok je u Bulevaru Aleksandra Karađorđevića slomljeno vetrobransko staklo na trolejbusu broj 40.

Za vrijeme utakmice korišćen je veliki broj pirotehničkih sredstava, što je u jednom trenutku izazvalo i kraći prekid meča.

Bonus video: