Partizan: Puna podrška treneru Nikoliću, Škuletić ostaje

91 pregleda 8 komentar(a)
Petar Škuletić, Foto: Beta
Petar Škuletić, Foto: Beta
Ažurirano: 30.12.2014. 20:24h

Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan saopštio je večeras da šef stručnog štaba Marko Nikolić ima punu podršku i da će i dalje voditi ekipu crno-bijelih, trenutno vodećih na tabeli Superlige Srbije.

"Posljednjih dana pojedini mediji spekulisali su da će novo rukovodstvo Partizana smijeniti Nikolića i na njegovo mjesto postaviti Ivana Tomića, iako je tim završio jesenju polusezonu sa šest bodova više od aktuelnog šampiona Crvene zvezde".

"Nakon podrobne analize rada sadašnjeg trenera došlo je do jednoglasne podrške Nikoliću, tako da Partizan i dalje računa na njegove usluge, sa željom da se nastave dobri rezultati koje je postigao. Povod za ovakvo obraćanje su informacije koje su se pojavile u medijima u vezi sa nekim odlukama koje, ili uopšte nisu bile donesene, ili nisu bile ni na dnevnom redu ovog tijela", navodi se, između ostalog, u saopštenju UO Partizana.

Dodaje se da je novoformirani UO došao u vrijeme "koje se može okarakterisati kao katastrofalno" i da su kao prvi cilj postavljeni "transparentnost i otvorenost u radu".

"Vjerujemo da su toga svjesni i predstavnici medija, a i ljubitelji fudbala i navijači Partizana, jer su već poslije prve sjednice UO imali uvid u vrijednost ugovora igrača, što je bilo nezamislivo u dosadašnjoj praksi. Isto tako je pred novi UO, takoreći odmah poslije konstituisanja, stajala primamljiva ponuda francuskog kluba Lil za transfer trenutno prvog strijelca lige Petra Škuletića, što bi poprilično popravilo nezavidnu finansijsku situaciju kluba, ali je u skladu sa politikom koju želi da sprovede u svom mandatu UO jednoglasno odbio ponudu želeći da klub gradi na zdravim osnovama, a ne na pukoj prodaji igrača", ističe se u saopštenju crno-bijelih.

Prošlog četvrtka Skupština Partizana izabrala je Zorana Popovića za novog predsjednika kluba, potpredsjednici su Ljubiša Tumbaković (zadužen za sportska pitanja), Milorad Vučelić (odnosi sa javnošću) i Vojislav Nedić (pravna pitanja), a članovi Upravnog odbora Srđan Cekić, Milan Obućina, Ivan Maričić, Milomir Gligorijević, Dragan Bjelogrlić, Nenad Janković, Dragan Veljović i Vladimir Vrbaški.

Bonus video: