Partizan u Bjelorusiji pao sa desetoricom, Depaj približio "đavole" eliti

Partizan u Bjelorusiji kapitulirao sa igračem manje, 15 minuta prije kraja. Mančester junajted preokrenuo protiv Briža, Lacio bolji od Leverkuzena
58 pregleda 21 komentar(a)
Partizan, Foto: Reuters
Partizan, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2015. 21:00h

Partizan se protiv BATE Borisova u Bjelorusiji hrbro držao na terenu, parirao je protivniku čak i sa igračem manje, ali nije izdržao do kraja - pogodak Mikhaila Gordejčuka u 75. minutu gurnuo je Bjeloruse u predvorje Lige šampiona.

Beogređani su od 45. minuta igrali sa igračem manje, pošto je vezista Marko Jeftović dobio drugi žuti karton.

I prije i poslije isključenja, četa Zorana Milinkovića imala je po jednu šansu o kojoj je sanjala, ali supertalentovani Andrija Živković u dva navrata nije iskoristio situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom.

Šampion Bjelorusije strpljivo je čekao sa igračem više, i dočekao korner 15 minuta prije kraja. Odbana gostiju je zaspala, a Gordejčuk glavom iskoristio poklon sa sedam metara i kaznio goste za veliki promašaj samo nekoliko minuta ranije.

Crnogorski reprezentativac Nemanja Nikolić nije igrao za Bate zbog povrede.

Revanš se igra naredne sedmice u Beogradu.

Mančester junajted je došao na korak od povratka u elitu, gdje ga nije bilo prošle sezone. Četa Luja van Gala slavila je sa 3:1 protiv Briža na „Old trafordu” zahvaljujući pojačanju iz PSV Ajndhovena, Memfisu Depaju, koji je već do poluvremena sa dva gola preokrenuo rezultat nakon autogola Kerika na startu.

Pobjedu „đavola” potvrdio je Belgijanac Felaini u posljednjem minutu.

Blizu povratka u Ligu šampiona je i Lacio, koji je pogotkom Balde Dijaa Keite u 77. minutu srušio Bajer Leverkuzen na krcatom „Olimpiku".

Sporting je u Lisabonu savladao moskovski CSKA sa 2:1, i to pogotkom Alžirca Islama Slimanija osam minuta prije kraja. Kazahstanska Astana sanja prvi plasman u Ligu šampiona, nakon velike pobjede kod kuće nad kiparskim Apoelom (1:0).

Rezultati:

Astana - APOEL 1:0

Džolčijev 14

BATE - Partizan 1:0

Gordejčuk 75.

Lacio - Bajer Leverkuzen 1:0

Keita 77.

Mančester junajted - Briž 3:1

Depaj 13,43, Felaini 90+4 - Kerik 8 (autogol)

Sporting - CSKA Moskva 2:1

Gutijerez 12, Slimani 82 - Dumbija 40.

Sjutra:

Bazel - Makabi Tel Aviv

Seltik - Malme

Rapid - Šahtjor

Skenderbeg - Dinamo Zagreb

Valensija - Monako.

Revanši su naredne sedmice.

Bonus video: