Pavićević: Želimo u Pragu da završimo dio posla

"Biće mnogo teško, jer ulog je veliki - Evropsko prvenstvo. A igrati na Evropskom prvenstvu je san za svakog fudbalera, zbog toga su ovo utakmice karijere", izjavio je Pavićević.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2011. 18:04h

Crnogorska reprezentacija kompletirala se večeras na posljednjem treningu uoči sjutrašnjeg leta za Prag, pošto se ekipi nakon više od godnu pridružio Branko Bošković. Vezista DC junajteda trenirao je individualno, zajedno sa Savom Miloševićem.

Svi ostali fudbaleri odradili su trening punim intenzitetom, uključujući i Nikolu Drinčića, koji je trebao da prođe posljednji fitnes test pred meč, ali i Marka Bašu i Miodraga Džudovića i Stefana Savića. Očekuje se da će svi biti spremni za utakmicu, te da će Crna Gora nakon duže vremena biti kompletna.

Desni bek reprezentacije Savo Pavićević je prije početka treninga poručio da on i njegov saigrači putuju u Pragu "da pokažu koliko mogu".

"A možemo puno, to je sigurno. Već smo u ovim kvalifikacijama pokazali ko smo i što smo!"

O šansama Crne Gore u glavom gradu Češke, defanzivac Makabija iz Tel Aviva govorio je bez ustezanja:

"Bolji smo individualno od njih. Ali, u fudbalu odlučuje kolektiv. Ako naše kvalitete uspijemo podredimo u službi tima, mislim da ćemo već u Pragu napraviti dobar rezultat, što je naš cilj. Spremni smo i motivisani, svi znamo šta znače ove utakmice, nama, crnogorskom fudbalu, kompletnoj zemlji!"

Pavićević je, međutim, još kada je saznao da Crnu Goru u baražu čeka Češka, izjavio da će biti "teže nego protiv Engleza". I ostao je pri toj izjavi...

"Biće mnogo teško, jer ulog je veliki - Evropsko prvenstvo. A igrati na Evropskom prvenstvu je san za svakog fudbalera, zbog toga su ovo utakmice karijere", izjavio je Pavićević.

Po njemu, Crna Gora mora da odigra hrabro i muški već u prvoj utakmici.

"Idemo da napravimo dobar rezultat u Pragu, ali osjećam da će se o putniku na Evropsko prvenstvo odlučivati u utorak u Podgorici. Mislim da je vrlo bitno da pokušamo da ne primimo gol na prvoj utakmici. Ako uspijemo, biće u revanšu puno lakše.

Cijela Crna Gora se trese pred utakmice baraža, znaju to i fudbaleri.

"Čitamo, vidimo, osjećamo atmosferu. Zemlja je uz nas, puno navijača putuje u Prag, vjerujem da ćemo i zbog njih izboriti plasman na Evropsko prvenstvo", istakao je Pavićević.

Fatos Bećiraj će vjerovatno početi sa klupe, ali kaže da u ovakvim utakmicama uopšte nije bitno ko će igati.

"Igrao, ne igrao - nema veze, svi smo dio tima. Ovo su dvije istorijske utakmice koje mogu da promijene mnogo toga u crnogorskom fudbalu. I svi smo podređeni tom cilju".

Po napadaču Dinama, jednom od šestorice napadača na Brnovićevoj listi, Crna Gora je spremna da postigne gol u Pragu.

"Imamo kvalitet da damo gol u Pragu, zato ne treba da se branimo, već da odigramo pametno i disciplinovano".

Crnogorska reprezentacija leti u Prag sjutra u 10 časova čarter letom "Montenegro erlanjza".

Galerija

Bonus video: