Peđina noć u Amsterdamu - kako je Mijatović u duelu sa Juventusom postao legenda Reala

Peđa je bio prva zvijezda finala, u kome su igrala mnoga velika imena svjetskog fudbala
2 komentar(a)
Mijatović, Foto: Reuters
Mijatović, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.05.2017. 20:56h

Real i Juventus igraće 3. juna u Kardifu finale Lige šampiona.

Prije 19 godina španski i italijanski gigant sastali su se prvi i jedini put u borbi za pehar - 20. maja 1998. na otvaranju amsterdamske "Arene", tada najmodernijeg stadiona u Evropi, Real je osvojio sedmu titulu, a u istoriju "kraljevskog kluba", i fudbala uopšte, ušao jedan Crnogorac.

Predrag Mijatović postigao je jedini pogodak na utakmici u 66. minutu i donio pehar, koji je Real čekao pune 32 godine.

Mijatović je od tog trenutka postao živa legenda madridskog kluba, vječiti heroj "septime", a svoj status potvrdio je desetak godina kasnije kada je postao i sportski direktor Reala.

Peđa je bio prva zvijezda finala, u kome su igrala mnoga velika imena svjetskog fudbala.

Na tom meču, ali na poraženoj strani bio je sadašnji trener Reala Zinedin Zidan, za Juventus je sa klupe ušao Antonio Konte, zamijenivši Didijea Dešana, dok su u napadu Juventusa igrali Pipo Inzagi i Alesandro del Pjero.

Mijatovićevi saigrači bili su Raul, Roberto Karlos, Jero, Panući.

Treneri su bili Jup Hejnkes, koji je i sa Bajernom 2013. godine osvojio Ligu šampiona, te Marćelo Lipi, selektor Italije, šampiona svijeta 2006. godine.

Real: Bodo Ilgner, Kristijan Panući, Manuel Sančíz, Fernando Jero, Roberto Karlos, Fernando Redondo, Kristijan Karembe, Klarens Sedorf, Raul (Amaviska), Morijentes (Haime), Predrag Mijatović (Davor Šuker).

Trener: Jup Hejnkes.

Juventus: Anđelo Peruci, Moreno Torićeli, Mark Julijano, Paolo Montero, Anđelo di Livio (Alesio Takinardi), Didije Dešan (Antonio Konte), Edgar Davids, Đanluka Pesoto (Danijel Fonseka), Filipo Inzagi, Alesandro del Pjero.

Trener: Marćelo Lipi.

Bonus video: