Peković: Dobar je i minimalac

"Kvalitet lige tada je bio jači. Iskreno, ne znam kakvi su sada ostali rivali, ali moramo u svaki meč da uđemo sa sto odsto snage i želje i da iz kola u kolo pokazujemo kvalitet
69 pregleda 0 komentar(a)
Peković, Foto: Savo Prelević
Peković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.08.2011. 13:18h

Naredno, treće prvenstveno gostovanje u Beranama fudbaleri Budućnost iščekuju u pozitivnoj, pobjedničkoj atmosferi. Odlična partija i ubjedljiv trijumf protiv Zete u posljednjem meču (5:0) pod Goricom dodatno su popravili raspoloženje u “plavo-bijelom” taboru. Podgorički tim povezao je tri pobjede (isti učinak ostvarili su još Mogren i Petrovac), ali četa Miodraga Radulovića zahvaljujući najboljoj gol-razlici kao lider iščekuje sjutrašnje gostovanje...Pod Goricom, međutim, ne žele euforiju nakon blistavog izdanja u prethodnom kolu.

"Prihvatamo ulogu favorita, želja nam je da osvojimo nova tri boda. Znamo da domaćin nije osvojio ni bod u prva tri meča, ali naš cilj je naravno isti kao i u svim dosadašnjim okršajima" kaže Dragoje Leković, trener golmana Budućnosti.

Podgorički tim bio je ofanzivan i efikasan, utakmica sa Zetom značajno je popravila prosjek golova...

"Igramo napadački, mada smo protiv Zete rano postigli golove. Sa druge strane, mnogo je teško ako promašite šanse" dodao je Leković.

Da li i golman Radošević konkuriše za mjesto u timu?

"Da, konkuriše uz Agovića, koji je prvi dobio šansu. Tako je kada ste golman, jedan brani, a još dvojica-trojica konkurišu za mjesto u timu" rekao je Leković.

Iskusni štoper Mitar Peković očekuje nastavak pobjedničke serije.

"Uvijek je teško na početku, ali mislim da smo u prva tri meča pokazali ozbiljnost. Protiv Zete smo bili ubjedljivi, mogli smo da damo i još neki pogodak, a demonstrirali smo i lijepu pas-igru. Biće teško u Beranama, domaćin je na nuli nakon tri meča, očekujem pun stadion...Bio bih zadovoljan i da slavimo minimalnim rezultatom. Bitno je da pobjeđujemo, jer je Budućnost najbolji klub u Crnoj Gori. U srijedu nas čeka utakmica u Kupu, treba da uknjižimo tri boda a potom bi mogli i da se odmore neki igrači" rekao je Peković.

Peković ima dosta iskustva, a dokazivao se u dresu Zete i u vrijeme dok se igrala najjača liga u nekadašnjoj zajedničkoj državi Srbije i Crne Gore.

"Kvalitet lige tada je bio jači. Iskreno, ne znam kakvi su sada ostali rivali, ali moramo u svaki meč da uđemo sa sto odsto snage i želje i da iz kola u kolo pokazujemo kvalitet. Navijači nas vjerno prate i to je veliki motiv za mlade igrače i ljude iz kluba. U takvom ambijentu mora da dođe i pozitivan rezultat" ističe štoper Budućnosti.

I drugi štoper Đikanović takođe uspješno odrađuje svoj dio posla u poljednjoj liniji.

"Đikanović je dobio samopouzdanje, znam da je lakše igrati uz iskusnije kolege. Kada sam bio mlađi nisam samo učio od starijih, morao sam i da slušam. Jasno je da bez jake odbrane nema ni napada. A mi imamo odlične igrače naprijed, tu su Bošković, Orahovac, Radonjić, Adrović koji mogu da postignu gol na svakom meču. Bilo bi lijepo da brzo postignemo pogodak u Beranama, to su neke želje...Svaki ishod sem pobjede bio bi loš rezultat po nas - zaključio je Peković.

Budućnost će najvjerovatnije igrati bez veziste Nikole Vukčevića, koji je "zaradio" frakturu nosa na posljednjem meču sa Zetom.

Beranci se ne predaju

Fudbaleri Berana u teškom trenutku dočekuju Budućnost, nakon tri uzastopna poraza na startu.

"U prošlom meču sa Grbljem nije bilo ni zalaganja ni htjenja, zadovoljan sam samo onim što je pružio golman Aković, čak ni igrači koji su ušli sa klupe nisu zadovoljili. Biće i promjena u timu, jer neke stvari ne mogu da se tolerišu. A što se tiče sjutrašnje utakmice - Budućnost je veliki favorit, ali učinićemo sve da odigramo dobro. Biće i dosta ljudi, očekujem pet-šest hiljada gledalaca. Vjerujem, međutim, da će sve proteći u korektnoj atmosferi, da neće biti nikakvih incidenata, mi preduzimamo sve da tako i bude - kaže Slobodan Đukić, trener Berana.

Đukić se uzda da će njegov tim imati dosta motiva protiv favorita...

"Utakmice protiv Budućnosti su izazov, ipak se radi o najvećem i najjačem klubu u Crnoj Gori. Imaju dobar tim, a dvojica Beranaca Bošković i Adrović su u velikoj formi. Iskusni Orahovac takođe puno znači njihovom timu, a imaju i dobrog trenera, mog nekadašnjeg saigrača Radulovića. Mi, međutim, ne možemo da gledamo ko je protivnik, a u fudbalu je sve moguće. Treba da damo maksimum, pa na kraju neka pobijedi bolji" zaključio je Đukić.

Bonus video: