Pele: Novi mandat Blateru je savršeno rješenje

Pele je ova stav iznio na Kubi, gdje je dio ekspedicije njujorškog Kosmosa, koja će u utorak odigrati istorijski meč sa reprezentacijom domaćina
2 komentar(a)
Pele, Foto: Beta/AP
Pele, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.06.2015. 16:14h

Legendarni braziski fudbaler Pele izjavio je da je ponovni izbor Sepa Blatera za predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) savršeno rješenje zbog njegovog velikog iskustva, prenosi "Mundo deportivo".

Pele je ova stav iznio na Kubi, gdje je dio ekspedicije njujorškog Kosmosa, koja će u utorak odigrati istorijski meč sa reprezentacijom domaćina.

To je prvi susret jedne američke i kubanske fudbalske ekipe otkako je u decembru, poslije skoro 50 godina, započeo proces odmrzavanja odnosa dvije zemlje.

Sedamdesetdevetogodišnji Blater, koji je na čelu FIFA od 1998. godine, prošlog petka je ponovo izabran na tu funkciju uprkos korupcijskom skandalu koji se dogodio samo dva dana ranije, kada su u hotelu u Cirihu uhapšena sedmorica visokih zvaničnika.

Njegov protivkandidat na izborima bio je 39-godišnji jordanski princ Ali bin Al Husein koji se povukao uoči drugog kruga glasanja, pošto je u prvom dobio 73 glasa, u odnosu na 133 koliko je dobio Blater.

Bonus video: