Pelegrini: Dominirali smo

0 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Beta-AP
Manuel Pelegrini, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.08.2015. 18:24h

Mančester siti je bio razigran protiv Čelsij i stigao je do ubjedljive pobjede (3:0).

Tako „građani” nakon dva meča imaju maksimalnih šest bodova, a aktuelni šampion samo jedan.

Manuel Pelegrini je nakon derbija bio zadovoljan, a to nije krio na konferenciji za štampu.

„Dvije stvari koje su obilježile ovaj meč, a to su naša tri gola i sačuvana mreža. U prvom poluvremenu smo bili jako dobri i samo je odlični Asmir Begović bbio razlog što nismo postigli više golova. Upisali smo dvije pobjede sa 3:0, jednu protiv prvaka, što je sjajan početak i moramo ovako da nastavimo. Dominirali smo protiv Čelsija. Možda smo remizirali i izgubili prošle godine od njih, ali uvijek smo dominirali”, rekao je Čileanac.

Posebno je zadovoljan, jer su sve linije tima funkcionisale.

Sem šanse Edena Azara 20-tak minuta prije kraja, gosti nisu ozbiljnije zaprijetili Džo Hartu.

"Ponosan sam na ovu ekipu. Dosta smo kritikovani protekle sezone, ali uvijek smo bili najefikasniji tim. Osvojili smo dvije titule, a prošle godine smo završili drugi. Nastavljamo sa lijepom igrom, jer naši navijači to zaslužuju", zaključio je Pelegrini.

Strateg „plavaca” Žoze Murinjo nije bio previše raspoložen za priču.

"Pobijedio je tim koji je bio bolji u prvom poluvremenu. Mi smo u drugom bili mnogo bolji, ali zbog loše igre u prvih 45 minuta smo izgubili", rekao je Portugalac.

Na pitanje o dobrim odbranama Asmira Begovića, koji je zamijenio na golu Tiba Kurtou (isključen protiv Svonsija), Murinjo je bio jasan.

"Asmir nas je spasio u prvom dijelu sa nekoliko fantastičnih odbrana. Sve se u nastavku promijenilo. Smatram da je ovaj rezultat nerealan, jer smo bili bolji tokom čitavog drugog poluvremena”, zaključio je strateg tima iz Londona.

Bonus video: