Penali za Zetu i Mladost nisu postojali

Penali za Zetu i Mladost u 19. prvoligaškom kolu nisu postojali - ocijenila je Sudijska komisija FSCG
2 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2013. 23:12h

Penali za Zetu i Mladost u 19. prvoligaškom kolu nisu postojali - ocijenila je Sudijska komisija FSCG u analizi suđenja na utakmicama 19. i 20. kola Telekom 1.CFL odnosno 18. kola Druge lige. Na osnovu video snimaka i uvida u izvještaje kontrolora Komisija je našla za shodno da komentariše suđenje na sljedećim utakmicama:

Sudija Milovan Milačić, koji je vodio meč Budućnost - Zeta (3:3) je generalno veoma uspješno sudio derbi, ali je, po mišljenju komisije u nadoknadi vremena u drugom dijelu igre pogrešno procijenio jedan momenat u kaznenom prostoru domaćina kada je nakon pada gostujućeg igrača dosudio penal za ekipu iz Golubovaca.

Iz tog penala Zeta je postigla izjednačujući pogodak, pa je ta pogrešna odluka imala uticaj na ishod utakmice.

Sudiji Milošu Novoviću zamjereno je što je u 14. minutu dosudio penal za domaćina na meču Mladost - Jedinstvo (takođe je bilo 3:3 na kraju). I njegova pogrešna odluka imala je uticaj na rezultat utakmice.

Sudija Miloš Bošković trebao je u 43. minutu da dosudi penal za Lovćen jer je jedan fudbaler Grblja igrao rukom u sopstvenom kaznenom prostoru. Ova pogrešna procjena, uz još neke sitne propuste, imala je uticaj na tok igre, a mogla je uticati i na rezultat utakmice koju su Grbljani riješili u svoju korist sa 1:0.

U posljednjem 20. kolu, pogriješio je prvi pomoćni sudija Miloš Asović na meču Sutjeska - Mladost kraj Bistrice (domaćin slavio sa 2:1).

U obrazloženju se navodi da video zapis pokazuje da je pogotku domaćina u 15. minutu prethodila nedozvoljena ofsajd pozicija jednog igrača Sutjeske, koji je “iz navedene situacije” dodao loptu saigraču a ovaj postigao pogodak.

Shodno navedenom, Asoviću je zamjereno zbog ozbiljne greške, sa uticajem na rezultat.

Bonus video: