Pep sustigao Murinja, Sari brani Kepu

Menadžer Mančester sitija osvojio 25. trogfej i izjenačio se na vrhu lsite ssa Žoze Murinjom
3672 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Tim Ireland
Pep Gvardiola, Foto: Tim Ireland

Mančester siti je odbranio trofej u Liga kupu boljim izvođenejm penala od Čelsija na Vembliju. Trener "građana" nije imao snage da posmatra odlučujući penal Rahima Sterlinga!

Ipak, pogodio je i donio Pepu Gvardioli 25. trenerski trofej kojim se izjednačio na vrhu liste sa Žoze Murinjom. Iza njih je Karlo Anćeloti sa 20. "Gvardiola nije mogao da gleda šut! Toliko mu je značila pobjeda i rekao sam mu nakon trijumfa - “bez brige šefe, paučine više nema na Kepinom golu”. Ja sam trofej osvojio u svojoj kući - “Vembliju”, ja sam “građanin” i presrećan sam", kazao je Sterling, nakon što je Siti odbranio trofej u Liga kupu. Sada je ispred Sitija samo Liverpul sa osam trofeja, po pet imaju Čelsi, Mančester junajted i Aston Vila. Siti je četvrti klub koji je odbranio trofej, nakon Notingem foresta, Mančester junajteda i Liverpula, koji ga je osvajao četiri puta uzastopno (1981-1984).

Utakmicu, tačnije finiš drugog produžetka su obilježile nevjerovatne scene kada je Kepa odbio da iziđe i ustupi mjesto na golu Čelsija Viliju Kabaljeru.

"Nemam problem sa Kepom. U pitanju je bio nesporazum. Mislio sam da zbog grča ne može da nastavi. Istinu sam saznao tek kada se doktor vratio do klupe. To što sam odjurio ka tunelu pa se vratio bilo je iz razloga da se smirim, Kepa je znao da tražim izmjenu zbog problema sa povredom i bio je u pravu kada je rekao da se dobro osjeća. Pričali smo i otklonili nesporazum", naglasio je trener "plavaca" Mauricio Sari, mada mu je malo ko povjerovao.

Bonus video: