Pepić: Biće lakše uz Vučinića

"Lakše će mi biti sa Vučinićem u svakom pogledu, a pošto ne znam italijanski, imaću bar jednog klupskog druga sa kojim mogu da komuniciram", rekao je Pepić
1 komentar(a)
Hasan Pepić, Foto: Dynamo-dresden.de
Hasan Pepić, Foto: Dynamo-dresden.de
Ažurirano: 03.02.2013. 11:28h

Crnogorska ekspedicija u Juventusu proširila se za još jednog člana - doskorašnji omladinski reprezentativac, 19-godišnji Hasan Pepić pridružiće se kapitenu “sokola” Mirku Vučiniću u italijanskom šampionu.

Crnogorski fudbaler koji se sve vrijeme “kalio” u Njemačkoj (otišao iz Podgorice kao šestogodišnjak) potpisao je prije nekoliko dana ugovor sa Juventusom. Pepić se, međutim, odmah vratio u Njemačku, a za nekoliko dana će nazad u Torino gdje će odraditi prvi trening sa ”starom damom”.

Iako je ostvario transfer o kojem sanjaju mnogi njegovi vršnjaci, Pepić nije dozvolio da ga ponese euforija...

"Šta da kažem, Juventus je jedan od najvećih klubova na svijetu. U srijedu počinjem sa treninzima i do tada ne mogu da kažem ništa konkretnije", lakonski je komentarisao Pepić na početku razgovora za “Vijesti”.

Italijanska štampa je minulih dana na slikovit način predstavila novog crnogorskog fudbalera koji će se dokazivati u Juventusu. Milanska “Gazeta delo sport” je objavila “Juventus sve više u crnogorskom sosu”.

"Normalno da je dobro što je i Vučinić u Juventusu. Lakše će mi biti sa njim u svakom pogledu, a pošto ne znam italijanski, imaću i barem jednog klupskog druga sa kojim mogu da komuniciram", dodao je Pepić.

Pouzdani vezista imaće pravo nastupa za omladinski tim Juventusa (Primavera), ali isključivo od Pepića zavisi kako će se odvijati situacija kada je seniorski tim u pitanju.

Pepić se, istina, nije naigrao u Dinamu iz Drezdena u minuloj polusezoni, ali je dolazak u veliki klub potvrdio da se radi o fudbaleru koji ima kvalitet za velika djela...Isti igrač je još prošlog ljeta bio na korak od dolaska u Juventus.

"Ne znam zašto nisam puno igrao u svom bivšem klubu. No, igrao sam dosta dobro u bivšim klubovima čije sam boje branio u mlađim selekcijama...Moram kvalitetno da treniram. Bez rada nema ničega, ni talenat vam ništa ne znači ako niste vrijedni", istakao je crnogorski internacionalac.

Igranje u Njemačkoj “usadilo” je Pepiću disciplinu...

"Igrao sam u Drugoj ligi, pa je teško napraviti neko poređenje sa italijanskom ligom. Mogle bi recimo da se porede Bundes liga i Serija A... U Njemačkoj se, međutim, sve svodi na borbu. U Italiji se igra ljepši fudbal", rekao je Pepić.

Novi fudbaler Juvea ostavio je zapažen trag u omladinskoj reprezentaciji Crne Gore (sa kojom je dva puta zaredom igrao u elitnoj rundi kvalifikacija), a upisao je i nekoliko nastupa za mladu selekciju.

I selektor omladinaca Aleksandar Miljenović imao je puno komplimenata na račun doskorašnjeg pulena. Pepić je bio dio ekipe koja se umalo plasirala na Evropsko prvenstvo (na lanjskom turniru u Engleskoj).

U istom timu bili su i sadašnji fudbaleri Torina, odnosno Zenita Marko Bakić i Luka Đorđević.

"Igrao sam mnogo dobro u kvalifikacijama, to je zaista bilo dragocjeno iskustvo. Što se tiče mlade reprezentacije, posljednji put nisam mogao da se odazovem zbog povrede... Nadam se da ću ponovo dobiti poziv, da ću opet igrati za reprezentaciju", zaključio je Pepić.

Imam podršku

Crnogorci imaju odličnu reputaciju na Apeninima, još od vremena kada je Dejan Savićević blistao u Milanu.

Uspješan trend nastavili su Mirko Vučinić (u Lećeu, Romi i sada Juventusu) te as Fiorentine Stevan Jovetić... Pepić je svjestan da nije nimalo lako slijediti njihov put, ali vjeruje u sebe.

"Biće teško, mlad sam igrač. Nadam se, međutim, da ću se navići na top-ligu, a igrač koji posjeduje talenat može da uđe u tu kategoriju. Imam menadžera, nekog ko mi pomaže u početku".

"Najbitnija je ta podrška na startu, jer kasnije je lako", kazao je Pepić, fudbaler koji je treće januarsko pojačanje Juventusa.

Prije njega, u Torino su stigli napadač Nikolas Anelka, te defanzivac Federiko Peluzo.

Bonus video: