Perović: Ispadanje iz Kupa bilo bi veliki udarac za klub

Napadač Budućnosti za "Vijesti" pred revanš četvrtfinala protiv Mladosti iz Lješkopolja (13 sati)
327 pregleda 1 komentar(a)
mihailo perović, Foto: Savo Prelević
mihailo perović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2018. 09:10h

Budućnost stiže u Lješkopolje da prekine seriju bez pobjede i da se plasira u polufinale Kupa - poruka je napadača Podgoričana Mihaila Perovića.

Nepovoljan rezultat iz prve utakmice četvrtfinala - remi na domaćem terenu, uz primljeni gol (1:1), stavlja podgorički tim pod veliki pritisak protiv drugoligaša.

Meč na “DG areni” trebalo je da se igra prošle srijede, ali je odložen zbog kiše. Igraće se danas u 13 sati, kao i tri preostala revanša četvrtfinala.

"Prošlo je sedam dana, ali ništa se nije promijenilo u našim ambicijama - riješeni smo da na terenu protivnika ispravimo sve što smo propustili u prvoj utakmici i da se plasiramo dalje", ističe Perović.

Remi bez golova ne ide u prilog Budućnosti - gosti moraju da napadaju.

"Igramo protiv dobre ekipe, dobro vođene sa klupe, koja će vjerovatno igrati defanzivno i čekati šansu iz kontranapada. Igramo sve bolje, iako to ne pokazuju rezultati, protiv Grblja nismo imali sreće, ni sa sudijama, ni sa šansama koje smo stvorili. Nadam se da ćemo ovoga puta biti precizniji."

Budućnost je oslabljena, nema Draška Božovića i Balše Sekulića zbog povreda. Nema, međutim, ni alibija - prolaz je imperativ.

"Ispadanje iz Kupa bilo bi veliki udarac, ne samo za nas fudbalere, već i za cijeli klub. Zato ćemo se potruditi da ne dozvolimo iznenađenje", zaključio je Perović.

Fudbaleri Mladosti su, s druge strane, motivisani da sezonu u kojoj im se smiješi istorijski ulazak u elitu (nakon 18 kola imaju osam bodova prednosti na vrhu Prve lige, uz meč više) krunišu plasmanom u polufinale Kupa.

Prva utakmica pod Goricom prije tri sedmice, pokazala je da mogu da igraju protiv Budućnosti.

"Kada pružimo 100 odsto, možemo da pariramo svakom prvoligašu, pa i Budućnosti", kaže Luka Tiodorović, strijelac gola za Mladost na prvom meču.

Drugoligaš će imati veliki motiv protiv favorita...

"Veliki meč, važan meč, imamo svoju šansu. U dobrom smo nizu, bez poraza smo više od 10 utakmica, računajući i Kup mečeve. Sa ogromnim motivom i samopouzdanjem čekamo Budućnost. Drago mi je što imamo sve uslove da igramo dobar fudbal, tu je i uprava kluba koja nam je obezbijedila i premije", zaključuje Tiodorović.

Od ostalih revanša četvrtfinala najneizvjesnije će biti na Trešnjici - Zeta dočekuje Petrovac nakon povoljnih 1:1 u prvom meču pod Malim brdom.

Sutjeska je jednom nogom u polufinalu, ali danas na kampu FSCG u Podgorici mora da potvrdi trijumf od 2:0 iz prve utakmice protiv Igala, dok Lovćen ima minimalnu prednost protiv Mornara, kao nominalni domaćin (1:0), iako će se i revanš igrati na neutralnom terenu - ovoga puta na stadionu Čelika u Nikšiću.

Bonus video: