Perović se vratio - rešeta u Ujpeštu nakon teške povrede

Perović je za vikend postigao gol za Ujpešt u pobjedi na gostovanju Haladašu
99 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Perović, Foto: Savo Prelević
Mihailo Perović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.03.2017. 21:32h

Nakon teške povrede koljena i pauze od osam mjeseci, mladi reprezentativac Crne Gore i napadač mađarskog Ujpešta Mihailo Perović (20) se vratio na velika vrata.

Prvo je u Kup utakmici i pobjedi nad Zalaegeršegom asistirao za gol, potom je u prvom kolu nastavka mađarskog šampionata postigao evrogol u porazu od Videotona, da bi sjajnu formu krunisao u subotu, fantastičnim golom na gostovanju Haladašu.

Perović je u trijumfu 2:0 postigao prvi gol - u 13. minutu se sa dva lažnjaka oslobodio dvojice čuvara i topovskim udarcem pogodio pod prečku.

Ujpešt je trenutno 6. na tabeli mađarske OTP lige, a oporavljeni Perović je već na prva tri takmičarska meča u 2017. godini pokazao da će biti udarna igla tima iz Budimpešte.

Ujpešt sa klupe vodi nekadašnji trener Grblja i Rudara Nebojša Vignjević.

"Vratio sam se na teren pred kraj prve polusezone i odigrao nekoliko dobrih utakmica, a na krilima toga odradio fenomenalne pripreme. Rezultat su golovi na početku polusezone. Sjajno se osjećam i mislim da ovo može da bude godina mog potpunog sazrijevanja", kazao je Perović, koji je prvije godine prešao u Ujpešt direktno iz omladinaca Budućnosti.

Korist od njegovog oporavka mogla bi da ima i mlada reprezentacija Crne Gore. Perović je jedan od najvažnijih igrača naredne generacije tima Mojaša Radonjića.

"Jedva čekam okupljanja. Kvalifikacije počinju u septembru, a iako smo dobili tešku grupu, sa Francuskom, Slovenijom i Bugarskom, vjerujem da čemo imati šta da pokažemo", istakao je Perović.

Bonus video: