Petković sjajan na debiju za MTK

U duelu najtrofejnijih klubova Mađarske, MTK i Ferencvaroša, timova koji zajedno imao čak 52 titule šampiona, slavio je domaćin sa 2:1, u mnogome zahvaljujući Petkoviću
1 komentar(a)
Danijel Petković, Foto: Reuters
Danijel Petković, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.09.2016. 13:04h

Samo sedmicu po potpisu ugovora crnogorski reprezenativni golman Danijel Petković debitovao je za MTK, i to u kakvoj utakmici - velikom derbiju Budimpešte protiv Ferencvaroša.

U duelu najtrofejnijih klubova Mađarske, timova koji zajedno imaju čak 52 titule šampiona, slavio je je MTK sa 2:1, u mnogome zahvaljujući Petkoviću, koji se istakao sjajanim odbranama na debiju, posebno u finišu meča kod rezultata 1:1, kada je njegova ekipa imala igrača manje.

Petković je sačuvao bod, a napadač Torgele potom donio dva - pogotkom u sudijskoj nadoknadi, MTK je srušio ekipu koju vodi nekadašnji njemački reprezentativac Tomas Dol.

"Sjajni su utisci, nije mala stvar debitovati na takvoj utakmici. Nisam se još na pravi način ni upoznao sa saigračima, ali je sve dobro ispalo. Nadam se da je ovo samo početak", kaže Petković, koji je nedavno stigao u MTK pravo iz Lovćena, potpisavši trogodišnji ugovor.

Ekipa čiji dres nosi još jedan crnogorski internacionalac, Darko Nikač, osma je na tabeli sa devet bodova nakon osam odigranih kola.

"Ambicije su veće od trenutnog stanja na tabeli. Zato se nadamo da će pobjeda protiv Ferencvaroša, koji je trenutno drugi i koji se bori za titulu, biti podstrek za dobre rezultate i početak pobjedničke serije", istakao je 23-godišnji golman.

Bonus video: