Petrov: Povlačim se da bih se borio za život

“Fudbal je gotov, ovo je kraj. Sada počinjem borbu za život. I boriću se, vjerujte mi”, rekao je 32-godišnji vezista za dnevni list “Tema sport”
0 komentar(a)
Stilijan Petrov, Foto: Beta/AP
Stilijan Petrov, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.03.2012. 13:43h

Oglasio se Stilijan Petrov - kapiten Aston Vile rekao je bugarskim medijima da se povlači iz fudbala, samo dan nakon što je otkriveno da boluje od akutne leukemije.

U srceparaćujućoj ispovijesti, igrač koji je bio kapiten reprezentacije, Seltika i Aston Vile poručio je da neće odustati od borbe za goli život.

“Fudbal je gotov, ovo je kraj. Sada počinjem borbu za život. I boriću se, vjerujte mi”, rekao je 32-godišnji vezista za dnevni list “Tema sport”.

Čovjek koji je sakupio 105 nastupa za Bugarsku rekao je da je osjetio čudnu glavobolju tokom meča sa Arsenalom prošle subote i da mu je doktor predložio da izađe na poluvremenu.

“Izgubio sam energiju na početku drugog poluvremena, što je bilo jako neobično. Ali, takav je život. Prije 10-ak dana smo pili kafu u Londonu, a sada pričamo o ovakvim stvarima. Boriću se, to je sigurno”, rekao je Petrov novinaru “Tema sporta” i zahvalio se svima na podršci.

Sa svih strana stižu poruke ohrabrenja, a jednu od najdirljivijih uputio je Dimitar Berbatov.

“Molimo se i vjerujmo da će Stilijan Petrov, jedan od najboljih fudbalera koje je Bugarska ikada imala i jedan od mojih najbližih prijatelja, dobiti ovu bitku. On zaslužuje svaku vrstu podrške. Vjerujmo u njega”, napisao je napadač Mančester junajteda na svom Fejsbuk nalogu.

Doktor bugarske reprezentacije Mihail Ilijev je rekao da će Petrov danas biti pregledan u Londonu.

Bugarska TV Diema promijenila je potpuno programsku šemu, kako bi prenosila meč Aston Vile sa Čelzijem (početak u 16 časova).

Navijači Vile planiraju da tokom meča održe 19-minute ovacije, jer Petrov nosi broj 19.

Bonus video: