Petrovac bolji od Mogrena

Očekivalo se da će to biti "šahovska partija" dva iskusna trenera, Malovrazića i Milačića, ali nije bilo tako. Makar ne u prvom poluvremenu
51 pregleda 3 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2013. 15:03h

Ko bi rekao prije početka sezone - Petrovac je zabilježio četvrtu uzastopnu pobjedu, a Mogren seriju bez trijumfa zaokružio na pet mečeva. Petrovčani nakon 10 kola dijele sa Čelikom prvo mjesto na tabeli, a Budvanima pripada razočaravajuća četvrta pozicja!

Ono što je za mnoge bilo nezamislivo, kompletirano je juče pod Malim brdom. Očekivalo se da će to biti "šahovska partija" dva iskusna trenera, Malovrazića i Milačića, ali nije bilo tako. Makar ne u prvom poluvremenu...

Razlog je jednostavan - Petrovčani su u svim segmentima nadigrali rivala, održali mu čas fudbala i sa dva gola koja su postigli Marković i Šofranac učvrstili se u vrhu tabele, a protivnika gurnuli u velike probleme uoči reprezentativne pauze.

"Potpuno sam nezadovoljan i rezultatom ali i svime što se događalo na meču sa Petrovcem. Moja ekipa nije ličila na sebe, nadigrali su nas domaći u svim segmentima igre i neću biti preoštar već surovo iskren ako kažem da jednostavno nismo ličili ni na šta", rekao je šef struke Mogrena, Branislav Milačić.

Poništeni gol Vujačića u 2. minutu, nakon što je u skoku napravio faul, kao da je bio uvod u ono što će se dešavati u prvom dijelu.

U 25. minutu mogao je da se proslavi vezista Pejaković, ali je iskosa sa lijeve strane šutirao neprecizno.

Samo dva minuta kasnije domaćin je poveo - Pejaković je poslije kiksa veznog reda Mogrena povukao kontranapad i proigrao usamljenog Markovića, čiji je šut ka golu malo skrenuo Radišić, dovoljno da lopta prevari Todorovića za 1:0.

Domaći su u 38. minutu mogli lako da udvostruče prednost, kada je Šofranac neometan sa nekoliko metara tukao glavom pored gola.

Najbolji igrač jučerašnjeg meča ispravio se, međutim, samo minut kasnije. Preslikana situacija, samo je ovoga puta epilog bio drugačiji.

Bolan po Budvane. Jablan je izveo prekid, a Šofranac glavom sa sedam metara nije pogriješio - 2:0 za Petrovac.

"Znali smo da nas čeka težak meč, ali smo isto tako znali da možemo savladati ekipu Mogrena jer imamo jak kolektivni duh i individualce koji su uvijek u stanju da riješe meč. Od početka smo krenuli silovito i jako, sa željom da što prije postignemo pogodak jer smo znali da će Budvani teško uspjeti da se vrate. Tako je i bilo. Čestitam mojim saigračima i iskreno smatram da smo prikazanim partijama u posljednjem periodu zaslužili da budemo tu gdje jesmo, a to je vrh tabele", istakao je strijelac drugog gola, Nenad Šofranac.

Milačić je u drugom poluvremenu odmah na početku povukao i dva konkretna poteza, u igru uveo Gorana Vujovića i Rackovića, ali promjena taktike nije poboljšala igru. Petrovčani su u maniru iskusne ekipe znalački čuvali prednost, apsolutno kontrolisali sredinu terena i nisu dozvolili da komšije ozbiljnije ugroze njihovog čuvara mreže.

Na drugoj strani, Petrovčani su prijetili iz kontri. Dobru priliku u 56. minutu imao je Pejaković, ali se ponovo dobrom paradom istakao Todorović.

Nova šansa viđena je tek u finišu, kada se rezervista domaćih Dragićević izborio za poziciju, ali je jedini raspoloženi u taboru Mogrena, golman Todorović, opet dobro odbranio.

Sve što je Mogren uradio bila je šansa rezerviste Đuranovića u 2. minutu sudijske nadoknade. I da je dao gol, bilo bi prekasno za preokret - slavlje Petrovčana moglo je da počne...

PETROVAC - MOGREN 2:0

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca oko 400. Sudije: Predrag Radovanović (Podgorica), Milutin Đukić (Cetinje), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Marković u 27. i Šofranac u 39. minutu. Žuti kartoni: Grbović, Marković, Ivanović (Petrovac), Goran Vujović, Kapisoda (Mogren).

Petrovac: Popović, Šofranac 8, Grbović 7, Pejaković 7,5, Golubović 7, Vujačić 7 (Dragićević), Jablan 7 (Muhović 7), Marković 7,5, Čelebić 7,5, Ivanović 7 (Đukić), Lakić 7.

Mogren: Todorović 6, Radišić 6, Kapisoda 6, Marković 5,5, Đurović 5,5 (G. Vujović 5,5), Đurišić 5,5 (Racković 5,5), Burzanović 5,5 (Đuranović), Pejović 5,5, Golubović 5,5, Ćosić 5,5, N. Vujović 5,5.

Bonus video: