Petrovac protiv Mladosti na Starom aerodromu

Petrovčani su željeli da igraju kod kuće, druga želja je bila stadion Grblja, ali će Mladost ugostiti na svega pedesetak metara od njihovog doma, na stadionu Kampa FSCG
0 komentar(a)
Siniša Graovac, Foto: Boris Pejović
Siniša Graovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.11.2012. 09:26h

Petrovčani su željeli da igraju kod kuće, druga želja je bila stadion Grblja, ali će Mladost ugostiti na svega pedesetak metara od njihovog doma, na stadionu Kampa FSCG.

"Smatrali smo da na našem stadionu postoje svi preduslovi za organizaciju meča. Komisija je izašla na lice mjesta u četvrtak, i donijela odluku da je to nemoguće. Naša druga opcija bila je vezana za stadion u Radanovićima, ali su tamo radovi u toku. Donijeta je odluka kojoj se moramo povinovati i igrati u Podgorici", rekao je član UO Petrovca Mihailo Đurović.

A upravo je prednost Petrovčana u nekim ranijim duelima sa ekipom Mladosti ležala u činjenici da su dobro prolazili na domaćem terenu.

"Nećemo se predati, niti je to u duhu ove ekipe. Bilo bi nam milije da igramo na domaćem terenu, ali šta je tu je. Dobro se poznajemo, nema velikih nepoznanica, i vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Mladost želi u Evropu na kraju sezone, a veliki korak napravila je pobjedom u Kupu nad Petrovcem prije tri dana na Cetinju (1:0). Mladosti je pripao i prvi međusobni prvenstveni duel. Podgoričani igraju sjajno i već šest utakmica ne znaju za poraz.

"Petrovac nam je tradicionalno bio neugodan rival. Prošle godine smo bili blizu pobjede, a to nam je dva puta uspjelo ove sezone. Imamo veći izbor igrača i spremni smo da igramo srijeda - subota, što nam značajno olakšava posao. Idemo na oba fronta, pa će i danas na teren istrčati trenutno najbolji tim. Ako ponovimo igru iz prvog poluvremena našeg posljednjeg duela na Cetinju, onda se možemo nadati pobjedi. A ona nam je jako važna jer bi 4. mjestom na pauzi mogli da računamo i na pojačanja, kako bi naredne godine igrali u evrokupovima", kazao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.

Petrovac - Mladost

Podgorica - Kamp FSCG. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Vladan Todorović (Nikšić). Početak u 13.30 časova.

Petrovac (4-4-2): Popović - Grbović, Mihailović, Lakić, Graovac - Golubović, Šofranac, Jovanović, Marković - Jablan, Vujačić.

Mladost: (4-2-3-1): Čučković - Tatar, Mitrović, Šofranac, nelević - Mandić, Sanković - Božović, Pavićević, Seratlić - Šćepanović.

Bonus video: